СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Озелениха места за обществено ползване в Раднево
 Facebook

Озелениха места за обществено ползване в Раднево03.11.2017 / 17:29 - citybuild.bg

Тревните площи са на ул. „Георги Димитров”, на спортната и детска площадка в т.нар. кв. „Гледачевски”, по ул. „Заводска” и пред комплекс „Бетикс“.

 

За осъществяването на тази задача бе избрана фирма „Про Плантс“ ЕООД. Съвместно с експерти от Общината бе направен избор на растителните видове, а дейностите по аранжирането и засаждането им бяха извършени от фирмата. През пролетта фирмата ще направи ревизия на засадените участъци и за своя сметка ще подмени растенията, които не са се прихванали.

 

 

В озеленяването са обхванати атрактивни видове като рози, специален сорт туя за оформяне на зелени бордюри, японски клен и вишна, магнолия, сребрист смърч, декоративен ясен и много др., които ландшафтния архитект на фирмата оформи в красиви фигури и групи. Засадени са 1000 луковици на лалета, които ще цъфнат през пролетта.

 

Като жест към Общината, фирмата дари и засади допълнително чадъровидна форма японски клен, спираловиден купресокипарис, 2 малки клека, 2 бр. чадъровиден кедър, хвойни, бодлеа, кълбовиден сребрист смърч, лавандули и др., които се вписаха в цветните групи на комбинираната спортна и детска площадка в т.нар. кв. „Гледачевски”, а пред сградата на Общината разцъфва кичеста хризантема.  

 

 

 
още от Новини

още от Любопитно