СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Падна част от оградата на гимназията по строителство в Хасково
 Facebook

Падна част от оградата на гимназията по строителство в Хасково



12.02.2018 / 12:47 - CityBuild.bg

Най-вероятната причина е некачественото й изграждане.

 

В ранния следобед вчера падна част от тухлената ограда на футболното игрище зад общежитията на хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II”. При инцидента няма пострадали. 

 

 

Оградата се е стоварила на ул. „Велека“ край оградата на близката къща. Един от обитателите й Стайко Траков, който подал сигнал на 112 за срутването, обясни, че през последните години неколкократно е писал сигнали до общината, за да вземат мерки. До този момент обаче реални действия няма, пише www.haskovo.net. По негови думи оградата на игрището, което било ремонтирано със средства от фондация „Димитър Бербатов“, е направена некачествено. Изградиха я без да направят дренаж, водата се събира и пробива отдолу и затова се стигна до падането ѝ, каза и бившият треньор Никола Костов на ФК „Хасково“, който ползва игрището.

 

Снимки: haskovo.info

 

Временният директор на гимназията Мариела Златева заяви, че в началото на януари тази година от община Хасково им препратили сигнал на гражданин. От училището сформирали комисия и преценили, че ремонтът на оградата не влиза в компетенциите и възможностите им, защото трябва да се правят подпорни стени. Върнали отговора в кметството, защото от август 2016 г. гимназията е общинска собственост и ремонтът на стената би следвало да бъде поет от кметството.

 

Цялата документация за построяването на оградата ще бъде изискана и проверена. Това уточни днес заместник-кметът на Хасково Велин Балкански. Ще се наложи ново проектиране и изграждане на рухналия участък. Оградата ще бъде изградена отново за сметка на общината, за което бъде обявена обществена поръчка, посочи Балкански.

 

Според работниците по строителните дейности в общинското предприятие "Екопрогрес", които днес събориха остатъка от 35-метровата паянтова ограда, не са спазени никакви технически норми за издигането на подобно съоръжение.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано