СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Паркингът при метростанцията на Националния стадион вече работи
 Facebook

Паркингът при метростанцията на Националния стадион вече работи24.10.2019 / 15:27 - CityBuild.bg

Той е на 3 нива, 193 места, има станции за зареждане на електромобили и зали за автомобили с газ.

 

Буферният паркинг се стопанисва от ЦГМ и беше ремонтиран от фирма „Калистратов груп". Входът за автомобилите е точно срещу БНР на бул. "Др. Цанков". Паркингът разполага със 193 паркоместа, разположени на три нива. На всяко от нивата има по една зала за автомобили с газови уредби. На 1-о ниво има и 4 зарядни станции за електромобили.

 

 

В ж.к. "Надежда 1", на ул. "Хан Кубрат", ще се изгражда наземен паркинг на площ 4 315 кв. м и със 151 паркоместа. За него вече е изготвен проект и документация. Подземен паркинг ще има и при Централна жп гара в район "Възраждане". Той ще е с площ 3 870 кв. м  и 76 паркоместа. За този обект в момента се подготвя документацията за обявяване на обществена поръчка.

 

Подземен паркинг ще се изгражда и на бул. "Сливница" в район „Люлин", който ще е с площ 9 685 кв. м за 262 паркоместа. Предстои възлагане на изработване на идеен проект за завършване на този паркинг.

 

С решение на Столичния общински съвет от миналата година ЦГМ стопанисва и поддържа 4 буферни паркинга.  Те са на метростанция "Джеймс Баучер" с 577 паркоместа, два паркинга на метростанция „Бели Дунав" с общо 467 места и на метростанция "Цариградско шосе" с 1253 места. Средната запълняемост на паркингите е 75%, като повечето от клиентите ползват услугата „Паркирай и пътувай". Най-голяма е запълняемостта на паркинг „Бели Дунав", която в някои часове на деня достига 100%. На паркинг „Джеймс Баучър" запълняемостта е 80%, а на „Цариградско шосе" е 50%.

 

 
още от Новини

още от София