СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
МРРБ ще си партнира със Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“
 Facebook

МРРБ ще си партнира със Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“13.03.2018 / 16:00 - CityBuild.bg

Това ще стане след подписано Рамково споразумение.

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Сдружението „Български врати, прозорци и фасади" ще си сътрудничат в изпълнението на съвместни дейности за повишаване на контрола върху влаганите стъклопакети, прозорци, врати и фасади във финансираните с обществени средства строежи в съответствие с принципите на устойчивото строителство. Това ще стане в резултат на подписано от министър Николай Нанков и председателя на управителния съвет на сдружението Христо Щерев  Рамково споразумение за партньорство.

 

С изпълнението на предвидените в него дейности трябва да се осигури влагането на строителни продукти в строежите, които съответстват на нормативните изисквания за употребата им. За целта МРРБ в партньорство със сдружението ще разработи изисквания за техническите задания на провежданите от общините обществени поръчки към стъклопакетите, прозорците и вратите, с които да се допълнят Методическите указания за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. За тези материали предстои да бъдат обсъдени и проекти на национални изисквания, на нормативни актове и стандарти. По този начин трябва да бъде приложен на практика водещият световен и европейски опит при изпълнението на специфичните строително-монтажни дейности и осъществяване на техния контрол и приемане.

 

Конференция на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади" в рамките на Българска строителна седмица от 7 до 10 март 2018г. в Интер Експо Център в София. Презентация на инж. Венета Новакова, R&D директор на ЕТЕМ Груп.

 

Предвижда се да бъдат организирани и проведени съвместни инициативи, чрез които обществеността и бизнесът да бъдат информирани за предстоящите дейности. Ще бъдат проведени и обучения за националните изисквания и добрите строителни практики и повишаване на квалификацията на проектанти, строители и контролни органи.

 

По искане на общините, в качеството им на възложители на обществени поръчки по програмата, ще бъдат правени контролни проверки на влаганите стъклопакети, прозорци, врати, елементи на остъклени фасади и други. Контролът, който цели да провери постигането на проектните изисквания при производителя или доставчика на стъклопакети и прозорци, ще се осъществява по съгласувана с МРРБ процедура на сдружението.

 

Андон Тушев бе избран за нов председател на Сдружение "Български врати, прозорци и фасади" (СБВПФ) на 10 март. Той ще ръководи професионалната секция "Фасади" в Управителния съвет. Досегашният ръководител на сдружението Христо Щерев влиза в състава на Управителния съвет като председател на ПС "Доставчици".

 

 
още от Новини

още от Баш майстор