СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
2,7 млн. лева на Перник отпуска правителството
 Facebook

2,7 млн. лева на Перник отпуска правителството22.11.2019 / 12:42 - CityBuild.bg

С парите ще бъдат реконструирани утаителите на пречиствателната станция за питейни води.

 

 

Освен с премиера, Станислав Владимиров се срещна и с главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му - Иван Гешев. По-рано тази седмица кметът подаде сигнал до разследващите за водния режим и нарушения на местното ВиК-дружество. От прокуратурата съобщиха, че е възложена проверка на МРРБ и МОСВ по отношение на язовир "Студена" – собственост, ползватели, сключени договори за възлагане на управлението на язовира, издадени разрешителни за водовземане, режим на източване на язовира и др. В Окръжната прокуратура в Перник вече е образувано досъдебно производство с предмет на разследване „длъжностни престъпления“.

 

„За тази една седмица, в която активно се занимавам с водния проблем, видях редица притеснителни факти от подценяване на цялата тази ситуация. Аз не искам да бъда разследващ орган, но искам органите, които могат да установят евентуално причини, които имат по-различен характер, да се задействат”, съобщи кметът след срещата.

 

За последното денонощие влизаме в параметрите, зададени от Министерство на околната среда и водите, оттокът на яз. „Студена” е не повече от 1 млн. кубика. Това е една от добрите новини - ако се ограничим в харченето на водите - ако водният режим се спазва така, както е зададен, перничани може да имат нормално водоподаване през март", посочи още Владимироов.

 

„Надяваме се природата да е по-благосклонна, ще започне снеготопенето, добри са и прогнозите на БАН, че тази зима ще бъде по-снежна от предходната. Днес имах среща с премиера Бойко Борисов и имам обещанието да осигури екипи, които да намалят огромните загуби на водопреносната мрежа. Осигурено е финансиране за спешен ремонт на пречиствателната станция. Първо ще се монтират утаителите, за да може да не се нарушава качеството на водоподаването на по-ниската част на язовира. Това ще намали разходите на питейна вода", уточни кметът на Перник и допълни, че се търсят алтернативи.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано