СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В Петрич ще изграждат покрит зеленчуков пазар
 Facebook

В Петрич ще изграждат покрит зеленчуков пазар13.07.2017 / 18:00 - citybuild.bg

Общината обяви обществена поръчка за избор на изпълнител.

 

След поредица срещи в столицата кметът на Петрич Димитър Бръчков успя да защити 1 300 000 лева, необходими за този обект. Към днешна дата има готови ситуационен и генерален план за работа, също и издадено разрешително за строеж.

 

Коригираният проект за нов кооперативен пазар на Петрич ще предложи 136 търговски места. За сравнение старият проект е бил само с 78 места за търговия. Конструкциите ще са опростени и по-олекотени. Предвидено е локално осветление под конструкциите плюс уличното такова. Освен това разполагането на конструкциите ще бъде двуредово, т.е. от двете страни на ул. „Тома Митов”, а самата улица ще е изцяло павирана и с нов водопровод. Предвиден е паркинг, който ще осигурява 25 места /сега има само 10/, от които 5 за микробуси. За да няма задръствания при зареждането на търговските маси, ще се създадат необходимите условия и обход. 

 

 

Ако няма обжалвания след обществената поръчка, до месеци Петрич ще има пазар за селскостопанска продукция. В близост до него вече Общината си върна за стопанисване и градската тоалетна /в градинката покрай р. Луда Мара/, на която беше направен основен ремонт и вече е използваема.

 

 
още от Новини

още от Страната