СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
„Иво Петров Архитекти” получиха награда за Britanica park school
 Facebook

„Иво Петров Архитекти” получиха награда за Britanica park school18.09.2020 / 13:37 - CityBuild.bg

Отличието е на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

 

 

Заради извънредните обстоятелства наградените от Столична община в различните области на културата бяха представени на 17 септември във филм, излъчен по БНТ1. В категорията "Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда" наградата получиха „Иво Петров Архитекти” ООД (арх. Весела Николова, арх. Димитър Димитров, арх. Невена Данева и арх. Цветан Петров) - за сградата на Парк Училище Британика.

 

Първото в страната училище от ново поколение в кв. Драгалевци предлага висококачествено обучение за деца от 2,5 години (детска градина) до 12 клас. Сградата, разделена на 7 корпуса, е проектирана по най-новите стандарти и е изградена според принципите за пасивна къща: изградена е самостоятелна фотоволтаична система, водата е в изворно състояние благодарение на специална технология, а строителните материали са изцяло екосъобразни (вижте подробности за проекта тук).

 

 

Номинирани в категорията бяха: арх. Борислав Богданов ("Амфион" ЕООД) - за Апарт общежитие в "Студентски град", и арх. Пламен Братков (Aedes) - за сградата със смесена функция на ъгъла на ул. „Здраве“ и ул. „Родосто" (на снимките долу в този ред).

 

 

 

Останалите отличени вижте тук.

 

 
още от Новини

още от АРТ