СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В петък срещу събота ще бъде затворено кръстовището на Софийския университет
 Facebook

В петък срещу събота ще бъде затворено кръстовището на Софийския университет09.08.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

Движението ще бъде спряно за целия уикенд.

 

На 11-ти и 12-ти август участъкът ще бъде цялостно фрезован и асфалтиран, като ще се положи и нова пътна маркировка.

 

 

През този период за по-голямо улеснение е нужно да се ползват обходните маршрути през бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Гурко“, ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Дондуков“. Очаква се движението при кръстовището да бъде възстановено на 13-ти август (понеделник). Веднага след това започват пътни работи по бул. „Васил Левски“, в посока от университета до паметника на Васил Левски. За близо месец там трябва да се ремонтират пътните платна и тротоарната настилка от страната на Националната художествена академия. Предвижда се цялостно преасфалтиране на платната и обновяване на единия тротоар. Работата ще се извършва поетапно и движението няма да бъде спирано.

 

Тези дейности са част от проекта за обновяване на Зона 4 от градския център. Тук голямото предизвикателство е колекторът на "Топлофикация", който преминава напречно на бул. „Васил Левски" на кръстовището с ул. „Оборище". "Топлофикация" ще имат ангажимента да сменят колектора максимално бързо, така че другите фирми да могат да възстановят  пътната настилка.

 

Очаква се в събота или неделя най-късно да бъде възстановено движението по трамвайна линия 7. В момента на обекта текат довършителни работи. Предстои да бъде направена проба с мотриса, която да мине по трамвайното трасе и най-вероятно в събота ще бъде възстановено движението.

 

Участъкът на бул. „България" от „Иван Гешов" до „Гоце Делчев" ще бъде затворен за движение. Първо ще се ремонтира платното в посока „Бояна". Очаква се строителните дейности да започнат тази събота и неделя. В зависимост от метеорологичните условия и темпото, с което се справят строителите, ще се прецени дали тази година ще  се ремонтира и платното в посока център или то ще бъде ремонтирано през следващото лято. Анализите показват, че бул. „България" може да се ремонтира само през август и това ще бъде водещ критерий при решението дали да се прави и другото платно в посока център през това лято.

 

От понеделник ще започне работа и по пътните платна на бул. „Арсеналски", като движението няма да бъде спирано. Ще се работи на две половинки, като строителството ще се ограничава в едното или другото платно, и в момента там има стеснение, тъй като „Софийска вода" подменят водопровода.  Целта е всички тези големи ремонти да приключат до първия учебен ден.

 

На „Пенчо Славейков" ще се работи първо по тротоара, който е откъм Медицинска академия - без спиране и ограничаване на движението, след което ще започне работа и по пътните платна. Заедно с подлеза и изграждането на метростанцията при баня „Мадара" се очаква през септември движението да бъде нормализирано изцяло.

 

 
още от Новини

още от София