СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Писмо до Женския пазар
 Facebook

Писмо до Женския пазар25.04.2013 / 15:17 - citybuild.bg

Пощенска кутия събира истории, рисунки, песни, снимки или усещане и мнение за пазара - в последните дни преди обновяването му.

 

В контекста на спорната реконструкция на пазара пощенска кутия ще събере мнения на всички хора, свързани по някакъв начин с пазара. В истории, спомени и мнения може би ще открием фин разрез на пазара, а имайки предвид промените на мястото, той ще остане ценен за бъдещето архив.

 

Организаторите от www.jenskipazar.eu приканват всеки да сподели своя поглед за Женския пазар, участвайки в този експериментален начин да съхраним спомена за автентичността на мястото, начин да създадем форум за гражданското мнение. Историите ще се съберат с грижа и ще послужат за течащото в момента документиране на пазара "Невидимият Женски пазар". Вашите материали могат да бъдат включени в изложби или публични документации.

 

В сърцето на Женския пазар, покрай зеленчуците по пет за левче, арабските стоки, хорската глъч, непрестанното движение на хора и стоки, на ъгъла на ул. Цар Симеон и пазара, стои закачена специално за вас пощенската кутия на пазара. Приканваме ви да споделите истории, рисунки, песни, снимки или да изразите както желаете своето усещане и мнение за пазара. Може да го направите до 7 май.

 

 

ПЕТИМА СА КАНДИДАТИТЕ ЗА РЕМОНТА НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР. Офертите са за първата част от реконструкцията на пазара в София - от ул. "Кирил и Методий" до ул. "Екзарх Йосиф" и бяха подадени в общинското дружество "Пазари Възраждане" до изтичането на крайния срок - 8 април.

 

Кандидатите са "Стройкомерс", "Техномашпрогрес","ИНОС-1", обединение "Възраждане" ("Станилов" и "Съником") и обединение "ЕРС-София" ("Енерго ремонт строй", "Ливел" и "ММ Конструкции"). Очаква се резултатът от работата на комисията.  


Проектът за реконструкцията на Женския пазар е първият в столицата, който ще се изпълнява с финансовата подкрепа от европейската инициатива JESSICA. Той е разработен от проф. д-р Росица Никифорова, Иво Пантелеев, Кристиана Николова, Мила Никифорова, Искрен Галев и Радослав Грънчаров. Търговските павилиони ще се намалят, но ще бъдат с по-голяма площ. Те ще са изградени от метал, стъкло и дърво. Освен тях са предвидени и две двуетажни сгради с магазини. Ще има пешеходна зона с кафенета и ресторанти. Откритите пространства под навесите ще бъдат използвани за тематични пазари.

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Любопитно