СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Пивоварница Каменица" в Пловдив отвори официално
 Facebook

"Пивоварница Каменица" в Пловдив отвори официално23.04.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Музеят обаче все още не е създаден. Кметът Иван Тотев посочи, че се надява скоро тази част комплекса да бъде изградена.

 

"Пивоварница Каменица" на бул. "Източен" 69 в Пловдив отвори врати официално. Това стана на специална церемония днес от 12,00 часа.

 

През 2015г. "Каменица" АД съобщи, че преобразява своето присъствие в Пловдив, като на част от територията на съществуващата пивоварна изгражда мултифункционален комплекс. Архитектурното студио Арт Ню Вижън спечели конкурса за „Пивоварница Каменица", а първата копка на новата сграда беше в средата на септември 2017 година.

 

"Пивоварница Каменица" е на територия от 3500 кв. метра и включва микропивоварна за производство на крафт бира, ресторант-бирария открито пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за провеждане на културни и социални събития. Комплексът е наследство на една от първите големи фабрики за производство на пиво в новата история на България. Затова визията е съчетание между съвременните подходи в архитектурата за мултифункционални пространства и опит да се запази автентичността.

 

В „Пивоварница Каменица" всеки любител ще може да види селекция от избрани моменти от историята на първата бира на България чрез различни елементи, интегрирани в дизайна на мястото. Емблематичният комин в зелено и бяло е интегриран в цялостната концепция на сградата и продължава да се извисява на същото място вече десетки години.

 

 

Интериорът е подчинен на индустриалния дизайн - дървени масивни маси, решетъчен окачен таван с черни семпли лампи и бутилки, спускащи се над главите на посетителите. Една от стените е с "облицовка" от празни бирени бутилки, а няколко картонени експозета разказват за историческото превъплащение на мястото.

 

 

Снимки: Plovdiv24 и trafficnews.bg

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно