СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Планинарски фестивал ще има на Боерица
 Facebook

Планинарски фестивал ще има на Боерица02.08.2018 / 12:35 - CityBuild.bg

Той е организиран от ЕАСА - международната мрежа за студенти в областта на архитектурата.

 

През втория уикенд на август местност Боерица, Витоша, ще се превърне в място на съвместно творене и споделяне на емоциите, с които планината ни зарежда. Събитието, естествено продължение на Малък хижарски фест от лятото на 2017г., ще покаже потенциала на местността, ще изследва връзката на човека с природата, както и възможностите, които тя крие.

 

Йога на открито с инструктор, слаклайн и зиплайн, пикник и вечерно барбекю, кино под звездите, малки работилници, лекционен панел в три направления - за водата, гората и горските ресурси, са само част от активностите, които предстоят. Фестивалът се провежда на доброволни начала и е в подкрепа на възстановителните дейности по хижа Боерица. Събитието е ключова част от проекта INCM Витоша 2018.

 

Подробности - тук.

 

ЕАСА е най-мащабната самоорганизирана международна мрежа за студенти и млади професионалисти в областта на архитектурата и близки до нея дисциплини, която от 1981г. насам, с подкрепата на професионални архитекти и други артисти, разследва и проучва днешната архитектура, град и технологии.

 

До 4 август в Риека, Хърватска, се провежда 38-та Европейска Архитектурна Студентска Асамблея с тема представката "RE:". Тя цели да фокусира вниманието върху съществуващото и чрез него да обърне поглед към бъдещето. Разследването на нови измерения на функционалността ще спомогнат за намирането на стойност, смисъл и потенциал в безкрайните количества отпадъци във всичките им форми - отпадъчен материал, изоставени пространства, загубено време.

 

В Асамблеята участват 700 студенти по архитектура и близки дисциплини от 50 страни в Европа. Събитието е едно от най-мащабните по рода си и се случва в рамките на две седмици като включва лекции, конструктивни, теоретични и медийни работилници, както и други културни и архитектурни начинания. Основният фокус в многопластовата и динамична образователна програма е върху локални социални и пространствени проблеми.

 

 

България е представена в Асамблеята от локалното звено на мрежата – ЕАСА България. 23 студенти от четири университета по архитектура у нас се включват в събитието. Участието ни е част от проекта INCM Витоша 2018 - 29-та Международна Среща на Националните Координатори на ЕАСА, ще се проведе на Витоша между 10-21 октомври под темата "Приемственост". Събитието е кулминация на амбициозна целогодишна програма от образователни, културни и доброволчески дейности, която среща студенти, млади архитекти, специалисти и доброволци.

 

Чрез публични лекции, дебати, изложби, акции и работилници, проектът INCM Витоша 2018 цели да покаже потенциала на планината Витоша и възможностите на студентската архитектурна общност у нас в посока социален активизъм и устойчиво развитие на заобикалящата ни средата.

 

 
още от Новини

още от Любопитно

още от АРТ