СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Планират инвестиция в нов ИТ център в България
 Facebook

Планират инвестиция в нов ИТ център в България08.12.2017 / 18:00 - CityBuild.bg

Стойността на изнесения център за услуги е малко над 1.3 млн. лв. и ще разкрие 87 нови работни места.

 

Coca-Cola планира да инвестира в нов ИТ център в България. Проектът е поредният на компанията в областта на ИТ услугите у нас и с цел изнасяне на своята високо-технологична поддръжка. От Coca-Cola са подали документи за сертифициране на инвестицията си към министерство на икономиката, съобщи Монитор.

 

Преди няколко месеца държавата е одобрила друга инвестиция на бутилиращата компания. Coca-cola ще изгради за около 5 млн. лв. нов водопровод до завода си в Костинброд. Строителството на ВиК мрежата ще бъде за сметка на компанията, а след това ще бъде дарена на държавата.

 

Coca-Cola ще инвестира 6 млн. евро у нас през следващите месеци, а до началото на 2019 г. те ще нараснат на 20 млн. През годините, в които компанията оперира в страната, инвестициите в българската икономика надхвърлят над 550 милиона. Със своите партньори компанията осъществява редица проекти в полза на обществото, в които ежегодно се инвестират над 700 хиляди лева.

 

В България Coca-Cola развива своята социална дейност в три основни направления: развитие на младите, околна среда и подкрепа на местните общности. Сред най-големите инициативи са екологичната кампания „Моят зелен град“, която отбеляза своята 10-та годишнина през 2017 г. В нея се включват редица неправителствени организации и партньори с цел популяризиране на грижата за околната среда. Като част от 10-те издания на „Моят зелен град“ служители на Кока-Кола в България успяват да озеленят, почистят и облагородят редица местности, горски пространства и паркове в София и страната, а през изминалите три бяха засадени и осиновени 5250 дървета, за които Кока-Кола полага специални грижи като част от кампанията.

 

 

От 2002 г. до днес са създадени два центъра за производство на безалкохолни напитки и минерална вода, открити се два центъра за споделени услуги в областта на информационните технологии, финансите и човешките ресурси.

 

 
още от Новини

още от Страната