СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Пловдив ще има нова детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“
 Facebook

Пловдив ще има нова детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“16.07.2020 / 17:29 - CityBuild.bg

Идейният проект беше представен във вторник.

 

 

Община Пловдив ще съдейства за реализирането новата детска клиника в най-кратки срокове. Правителството осигури 17 милиона лева за изграждането на лечебното заведение.

 

 

Сега използваните сгради са строени през 1936 и 1982 г. и са морално остарели. Разширението е невъзможно, тъй като се намират на територията на Медицинския университет. Предвижда се строителство на 7-етажна модерна сграда, която ще бъде свързана с топла връзка към съществуващата болница и която ще представлява цялостен педиатричен и онкохематологичен комплекс.

 

 

Изграждането на новия диагностично-комплексен корпус е част от по-мащабен проект за преместване на всички клиники от база 1 към база 2. В него ще има клиника по педиатрия, спешен център, онкология и хематология с обща площ 14 600 кв. м. Проектирането ще струва малко над половин милион, които са събрани в рамките на дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкохематологични пациенти". Изпълнителният директор на болницата Карен Джамбазов изрази надежда, че до края на годината ще стартират обществените поръчки за изграждането на клиниката.

 

 

 
още от Новини

още от Страната