СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подготвят конкурси за учредяване права на строеж в София Тех Парк
 Facebook

Подготвят конкурси за учредяване права на строеж в София Тех Парк17.03.2017 / 12:37 - citybuild.bg

Това стана ясно при представянето на новия екип на парка.

 

Вчера министърът на икономиката Теодор Седларски представи новия изпълнителен директор на София Тех Парк Асен Ненчев и членовете на Съвета на директорите - Васил Караиванов и Натанаил Стефанов. „Целта на новия екип от млади и енергични хора, с опит в бизнес управлението и проектното финансиране, е да покрият възможно най-скоро амбициозните планове за „София тех парк", които имаме", каза министър Седларски.

 

Сред първите задачи на новия екип е да започне експлоатацията на научните лаборатории, както и да сформира бизнес съвет, който да даде визия за бързото развитие на София Тех Парк. Скоро се очаква на база публичност и прозрачност да стартират конкурси за учредяване на права на строеж върху територията на технопарка. Целта е привличане на висококачествени инвеститори.

 

Именно такъв инвеститор разбуни духовете в близките дни заради проблеми в управлението на парка - директорът на Уолтопия, която строи сграда на територията на София Тех Парк. Избирането на новото ръководство стана едновременно с коментарите след  писмото на Ивайло Пенчев.  

 

Като отговор на критиките на предприемача, че с държавни фирми бизнес не се прави, на пресконференцията беше подчертано, че с цел открито управление се работи и върху изменения в Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала. Намеренията са отново да се постави акцент върху дигитализацията, като всички продажби на дълготрайни материални активи да бъдат оповестявани на интернет страницата на Министерство на икономиката. Проектът престои да бъде предложен за съгласуване в Министерски съвет.

 

 

Новият изпълнителен директор на „София тех парк" Асен Ненчев представи себе си като възпитаник на университети в чужбина. Натрупва опит в банката „Мерил Линч", където се занимава с хедж фондове и се издига до позицията на вицепрезидент. Преди 4 години се завръща в България и оглавява финансовия отдел на „Лукойл България".

 

Председателят на Съвета на директорите Васил Караиванов сподели, че е завършил Стопанския факултет на Софийски университет, където към момента преподава. По думите му преподавателката дейност е негово хоби, извън което се занимава с управление на небанкови финансови институции и финансови посредници. Участвал е и в създаването на първия публичен фонд за недвижими имоти и има няколко предприемачески дейности, като създаване на компания за мобилни приложения в образованието. Има опит и в старт-ъп компании.

 

От своя страна Натанаил Стефанов заяви, че е представител на старт-ъп общността. Завършил е Софийската математическа гимназия и "Стопанско управление" в СУ, където също към момента преподава. Той разказа, че има специализации в САЩ и Англия. Интересите му са в три сфери - бизнес, образование и обществена дейност. В бизнеса е работил в сферата на маркетинга. Две от каузите, за които е работил, са за връзка между образованието и бизнеса, както и създаването на продукти с висока добавена стойност.

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано