СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подготвят проектите за укрепване на участъка от пътя Радуил - Боровец
 Facebook

Подготвят проектите за укрепване на участъка от пътя Радуил - Боровец16.10.2018 / 12:27 - CityBuild.bg

Извършени са геоложки проучвания.

 

В момента се подготвят проектите за укрепване на участъка от път II-82 Радуил - Боровец, в които са констатирани пропадания на пътното платно. Извършени са геоложки проучвания, за да се установят причините за компрометирането на отсечката. Въз основа на направените анализи от експертите се подготвят проекти за всяко едно от констатираните пропадания.

 

След като те бъдат готови, ще се възложи изпълнението на необходимите строителни дейности. Част от тях, в зависимост от метеорологичните условия, ще се реализират тази година, а за тези, за които е нужно повече време работата ще продъли и през 2019 г. По първоначални оценки за ремонта на отсечката между Радуил и Боровец /от 18-ти до 28-ми километър/ индикативно ще са необходими около 1,2 млн. лв. с ДДС.

 

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, указващи намаляване на габарита и ограничаване на скоростта до 30 и 40 км/ч. Взети са всички мерки за обезопасяване на пътя и повишаване безопасността на движение като са поставени бетонни прегради, бализи, сигнални ленти с успоредни бели и червени ивици. За допълнителното обезопасяване има и физически препятствия от фрезован материал. Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки стриктно пътната сигнализация в участъка от път II-82.

 

През м. г. над 540 хил. лв. са вложени в път II-82 Боровец - Радуил - Костенец. Пътят е изкърпен и е с подобрено отводняване. За повишаване безопасността на движение са подменени старите обезопасителни системи, които са били повредени от пътни инциденти. През август т. г. завърши превантивният ремонт на близо 7 километра от пътя II-82 Боровец - Самоков, който стартира през пролетта. Инвестицията е близо 4,5 млн. лв. с ДДС. Обновена е пътната настилка, подобрено е отводняването, положена е хоризонтална маркировка. В участъка са възстановени и липсващите или повредени пътни знаци и са монтирани нови ограничителни системи.

 

 
още от Новини

още от Страната