СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подготвят за реализиране лодкостоянка в бургаската местност „Кьошето“
 Facebook

Подготвят за реализиране лодкостоянка в бургаската местност „Кьошето“22.01.2021 / 10:28 - CityBuild.bg

В тази връзка обществено обсъждане ще се проведе на 25 януари.

 

Една от бъдещите нови жилищни зони на Бургас е местността "Кьошето". Там има възможност напред във времето да се изгради още една защитена лодкостоянка, подобна на тези, които Общината вече реализира в "Крайморие" и Ченгене скеле. За целта още отсега трябва да се предвиди възможност до нея да се прокара път.

 

Новата защитена лодкостоянка в Ченгене скеле, по която има още съвсем малко довършителни работи тази година.

 

Във връзка с предстоящо отваряне на мярка 1.8. "Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки" и краткия индикативен срок за кандидатстване за финансиране на проекти по мярката, е необходимо Община Бургас максимално бързо да обезпечи проектна готовност на обекта. Във връзка с това, на 25 януари от 12:00 часа ще се проведе обществено обсъждане на предложение за изменение на ПУП-ПР за УПИ I, отреден "за озеленяване", в кв. 30 по плана на местност "Ъгъла" (бивша местност "Кьошето"), землище на кв. "Сарафово", ПИ с идентификатори 07079.20.470 по КК на гр. Бургас. Изменението на ПУП-ПРЗ е необходимо във връзка с осигуряване на устройствена основа и обезпечаване с довеждаща инфраструктура на изграждането на защитената лодкостоянка в границите на поземлен имот /ПИ/ с идентификатор 07079.1.1474 по кадастралната карта /КК/ на гр. Бургас и в прилежащата му акватория на Черно море.

 

Заради епидемиологичната обстановка, обсъждането ще бъде в платформата ZOOM. На самата дата, 25 януари, в раздел Новини на общинския сайт (https://www.burgas.bg/bg) ще откриете публикация с линк към интернет "стаята", в която ще се говори по темата.

 

 
още от Новини

още от Страната