СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подобрете акустичния комфорт с KNAUF CLEANEO AKUSTIK
 Facebook

Подобрете акустичния комфорт с KNAUF CLEANEO AKUSTIK07.05.2019 / 11:43 - CityBuild.bg

Перфорираните гипсови плоскости са и с минерални добавки, пречистващи въздуха.

 

Звуците се разпространяват във въздуха, частично се отразяват от строителните елементи, частично се поглъщат или преминават в съседни помещения. Когато звуците са така регулирани, че да не се възприемат като дразнещи и да съответстват на функцията на помещението, означава, че в него има акустичен комфорт. Например в класната стая учениците трябва да чуват и разбират учителя, а музиката в зала - да се възприема без ехо и кънтене.

 

 

Гладките повърхности отразяват звука. Съществуват обаче гипскартонени плоскости, които чрез отвори поглъщат и разсейват част от звуковите вълни. Те носят наименованието Knauf Cleaneo Akustik и представляват перфорирани плоскости с минерални добавки, пречистващи въздуха.

 

 

Knauf Cleaneo Akustik е съвременен иновативен продукт с три функционални приложения: дизайнерско оформяне на окачени тавани и стенни обшивки, подобряване на акустиката и повишаване качеството на въздуха в помещенията. Тези функции на плоскостта се постигат чрез състава и геометрията ѝ - тя има стандартни за сухото строителство размери: дебелина 12,5 мм, широчина 1,20 м и дължина 2 до 2,40 м. Повърхността е перфорирана с кръгли, квадратни или правоъгълни отвори с различни размери и подредени по различен начин.

 

Всички предимства на плоскостите Cleaneo Akustik създават качествена среда в зала „Арена Шумен" - само един от многобройните обекти с продукти на „Кнауф България".

 

 

 

Една мултифункционална зала трябва да осигури оптимална акустична среда, независимо от това какво мероприятие се провежда в нея (концерт, спортно събитие, изложение и др.). В противен случай са възможни нежелани ефекти от отразените звукови вълни - ехо, кънтене, повишаване на фоновия шум и др.

 

 

За да бъде избегнат дискомфортът, „Арена Шумен" е изпълнена с акустичните перфорирани плоскости Knauf Cleaneo Akustik. Предстенните обшивки и окачените тавани създават отлична акустика на залата. Но не само това - системите с тези плоскости притежават сертификат за устойчивост на удар с топка, а в допълнение на тези качества зеолитът в състава им намалява вредните вещества във въздуха и осигурява перфектната среда в подобен тип съоръжения.

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор