СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
След подобряване на пътя до „Леденика“ работят и за водоснабдяване на района
 Facebook

След подобряване на пътя до „Леденика“ работят и за водоснабдяване на района10.10.2019 / 16:24 - CityBuild.bg

МРРБ инвестира 6,3 млн. във ВиК инфраструктура в област Враца.

 

Със средства от МРРБ е финансирано изготвянето на прединвестиционно проучване за водоснабдяване на Врачански Балкан и туристически комплекс „Леденика.  Това съобщи във Враца министърът на регионалното развитие Петя Аврамова на форум за инвестициите във ВиК инфраструктурата в областта. Тя напомни, че със средства от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 беше рехабилитиран пътят от областния център до пещерата, част от който попада в града, поради което с него са ремонтирани и градски булеварди.

 

Водоснабдяването на Врачански Балкан е проблем, който стои от години и търси своето решение. Аврамова изрази увереност, че ще бъдат намерени възможности за финансиране и този проект ще бъде реализиран. 

 

От 2015 г. досега от бюджета на МРРБ се инвестират близо 6,3 млн. лв. за ВиК инфраструктура в област Враца - в Бяла Слатина и в Оряхово. С община Враца също има подписано споразумение за предоставяне на средства за реконструкция и доизграждане на водоснабдяването на с. Челопек.

 

Проектът на ВиК Враца, което първо подписа договор за финансиране от ОПОС, е на стойност 50 млн. лв. и е голямо предизвикателство. Тези средства ще бъдат инвестирани в 4 общини - Козлодуй, Бала Слатина, Враца и Мездра.

 

 
още от Новини

още от Страната