СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подписаха договора за финансиране за обновяване на летния театър в Стара Загора
 Facebook

Подписаха договора за финансиране за обновяване на летния театър в Стара Загора08.03.2021 / 17:15 - CityBuild.bg

Договорът е подписан между Фонд за устойчиви градове и общината.

 

 

Одобреното финансиране е в размер на 2 935 882 лв., от които 1 732 170 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОПРР, предоставено чрез Фонд на фондовете. Инвестицията на обща стойност от над 3 млн. лв. ще бъде финансиран със заемно финансиране от ФУГ по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие" на Оперативна програма "Региони в растеж", както и със собствено участие в размер на над 130 000 лв. от страна на Община Стара Загора.

 

 

Проектът предвижда ремонт и обновяване, както и подобряване на базовото оборудване в летния театър в парка „Митрополит Методий Кусев". Театърът е открит през 1959 г. и разполага със 1 647 места за публика.

 

 

Архитектурният проект е на YAK Studio. Предвижда се реконструкция, която се състои в обновяване и благоустрояване на съществуващата сграда, околното пространство и подходите към съоръжението. Ще бъде преустроено функционалното състояние на сградата, като се изградят подземни гримьорни от източната страна и се реконструира козирката над сцената. Проектът предвижда пергола с решетъчна структура, за да може да бъде максимално щадяща към съществуващата дървесна растителност. Част от перголата, ситуирана над сцената и оркестрината, се остъклява, за да осигури защита от атмосферните условия. В останалата си част перголата е ажурна, което осигурява свободно преминаване на стволовете на дърветата през решетъчната й структура.  Проектът предвижда още подмяна на седалките и настилките, както и зона за хора в неравностойно положение.

 

 

Изпълнител е ДЗЗД "Театър 2020".

 

 
още от Новини

още от Страната