СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подписаха договора за обновяване на столичния Западен парк
 Facebook

Подписаха договора за обновяване на столичния Западен парк14.05.2018 / 12:40 - CityBuild.bg

Ще бъдат възстановени 350 декара зелени площи, ще бъде изградена велоалея и ще бъде отворен вход към ж.к. „Люлин".

 

Днес заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова подписаха договора за възстановяване на представителната част на Западния  парк в София. Проектът получава 8,5 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г., а общата му стойност е близо 11 млн. лв.

 

Схема

 

Проектът "Възстановяване на Западен парк - Представителна част, гр. София" включва възстановяване на 530 дка от Западен парк, заедно с цялостния ремонт на главния вход. При всички дейности се запазва характерът на парка с минимална намеса в зелените площи.

 

Ще бъде изградена поливна система, видеонаблюдение и осветление. Проектиран е и специален веломаршрут, свързан с градските велоалеи. Проектът включва възстановяване на основните алеи с нови настилки, алпинеума с водна площ, сухия фонтан, цветната изложба и розариума. Ще има ново парково обзавеждане, ще бъде изградена детска площадка.

 

 

Западният парк е последният от старите софийски паркове, чието обновяване предстои. Очаква се реалните строителни дейности да стартират през следващите седмици, а срокът за изпълнението им е 10 месеца.

 

Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че тази година ще започне реконструирането на втори етап от Северен парк и входа на Южен парк към бул. „Гоце Делчев". Продължава и с изграждането на нови паркове - първи етап на парк „Въртопо" в „Младост" и разширението на парк „Възраждане".

 

 
още от Новини

още от София