СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подписаха договора за реконструкция на третата софийска гара - Казичене
 Facebook

Подписаха договора за реконструкция на третата софийска гара - Казичене13.09.2019 / 14:26 - CityBuild.bg

Рехабилитацията е част проекта, който включва и гарите Подуяне и Искър.

 

 

Договорът за реконструкция на жп гара Казичене беше подписан днес. Обхватът на проекта включва пълна реконструкция на цялата инфраструктура на обекта и помощните технологични сгради и съоръжения, чрез внедряването на нови енергоефективни и високотехнологични модерни инсталации. Проектът предвижда изпълнение на мерки за повишаване енергийната ефективност на обществените пространства, въвеждане на модерни интелигентни системи за отопление, климатизация, осветление, информация и други. След реализацията му гара Казичене ще осигурява комфортна, безопасна и достъпна среда за пътниците и персонала.

 

 

Изпълнител на реконструкцията на гаров комплекс Казичене е ДЗЗД „Казичене Билд 2018“, състоящо се от фирмите „Билдинг Комфорт“ ЕООД, „Трейс – София“ ЕАД, „Термо Консулт София“ ЕООД . Стойността на договора е 1 115 653, 37 лв. без ДДС, а срокът му за изпълнение е 12 месеца. Строителният надзор ще се осъществи от „ИКюИ Контрол“ ООД, а договорът е на стойност 185 600, 00 лв. без ДДС.

 

Реконструкцията на гаров комплекс Казичене се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г. Модернизацията на гара Искър вече започна през юли, подписан е и договорът за модернизация на гара Подуяне.

 

 
още от Новини

още от София