СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подписаха първия договор с ВиК оператор по ОПОС
 Facebook

Подписаха първия договор с ВиК оператор по ОПОС14.02.2019 / 12:28 - CityBuild.bg

Министърът на околната среда и управителят на „ВиК“ ЕООД Смолян“ подписаха договор за интегрирания воден проект на агломерация Смолян.

 

Това е първият проект с бенефициент ВиК оператор, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС). Дейностите включват рехабилитация на пречиствателната станция за отпадъчни води в Смолян. Ще бъде изградена и реконструирана 14 км водопроводна и 19 км канализационна мрежа. Изпълнението на проекта ще подобри пречистването на отпадъчните води и ще намали чувствително загубите във водопреносната мрежа.

 

Със завършването на проекта от подобрено пречистване на отпадъчните води ще се ползват допълнително 30 000 жители. Общият размер на инвестицията е 91,3 млн. лв. ОПОС 2014-2020 г. осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 68,2 млн. лв. Срокът за изпълнение на дейностите е 48 месеца.

 

През програмен период 2014-2020 г. ОПОС финансира ВиК проекти чрез прилагане на регионалния подход една обособена територия – един оператор – един проект. Очаква се още 14 ВиК оператора да подадат своите проектни предложения.

 

 
още от Новини

още от Страната