СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подписан е договорът за строеж на новия учебен корпус на НХА
 Facebook

Подписан е договорът за строеж на новия учебен корпус на НХА11.12.2017 / 18:00 - CityBuild.bg

Проектът е на арх. Стефан Добрев, а изпълнител - Консорциум „Нова академия 2017" /„Галчев инженеринг" ЕООД и „Фармвил" ЕАД/.

 

На 20 ноември в Националната художествена академия ректорът проф. Николай Драчев и управителят на „Галчев инженеринг“ ЕООД Любомир Галчев подписаха договор за строителство на нов учебен корпус на НХА. Срокът за изпълнение на договора е 15 месеца след откриване на строителна площадка. Стойността на договора е 2 298 257 лв.

 

Проектът предвижда проектирането и изграждането на нов учебен корпус откъм бул. „Васил Левски" и ул. „Оборище" – функционална четириетажна сграда, сутерен и терсовиден етаж. В новия корпус ще бъдат изградени 3 лекционни зали, 16 художествени ателиета, компютърна зала, библиотека с книгохранилище и необходими комуникационни, санитарни и технически помещения.

 

 

Проектът предвижда постигане на енергопотребление „А“. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., приоритетна ос 3: „Регионална образователна инфраструктура“, Процедура „ПОДКРЕПА ЗА ВИСШИТЕ УЧИЛИЩА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ“.

 

 

 

 

 

Втората обособена позиция от обществената поръчка включва укрепване, реконструкция, ремонт и доизграждане на съществуващата сграда на академията в северната част на парцела по ул. "Оборище". Това крило е с 6331,70 кв. м разгъната застроена площ. Предвижда се реконструкция на съществуващи ателиета на Факултета за изящни изкуства на НХА, преподавателски кабинети, технически и помощни помещения, кафене. Срокът за изпълнение е 24 месеца от началото на строителството /откриване на строителна площадка/.

 

 

Снимки: CityBuild.bg

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано