СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подписан е Акт 16 за строежа за железопътния участък Скутаре-Оризово
 Facebook

Подписан е Акт 16 за строежа за железопътния участък Скутаре-Оризово26.02.2020 / 15:29 - CityBuild.bg

По време на тестово пропътуване на участъка бе развита скорост от 209 км/ч.

 

 

Вчера бе подписа Акт Образец 16 за установяване годността за ползване на строежа за железопътния участък Скутаре-Оризово, част от проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, Фаза 2", финансиран със средства по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура".

 

Договорът за „Рехабилитация на железопътен участък Скутаре - Оризово" е сключен между ДП НКЖИ и Обединение „Европейски железници". Оценката на съответствието със съществените изисквания към строежите и осъществяването на строителен надзор по време на строителството са извършени от Консултанта на проекта „Ежис - ЕТП - АйСиДжи" ДЗЗД.

 

Изпълнени са дейности по рехабилитация на 26 км железен път и контактна мрежа, включително главните коловози в гарите Маноле и Белозем, позволяващи скорост до 130 км/ч; модернизация на секционен пост Белозем и интегриране на управлението на разединителите по контактната мрежа към системата за телеуправление и телесигнализация SCADA в Централния диспечерски център за управление на влаковото движение в Пловдив; внедряване на компютърни системи за управление на железопътния трафик в участъка; рехабилитация на мостови съоръжения и водостоци; рехабилитация на приемни здания и технически сгради в гарите Маноле и Белозем; изграждане на нова спирка Опълченец; изграждане на нов дъгов мост в междугарието Белозем-Оризово; изграждане на шумозащитни стени и предпазни огради в гарите Маноле и Белозем, и изграждане на пешеходен надлез в гара Белозем.

 

 

С реализацията на договора е постигнато увеличаване на скоростта на движение на влаковете,  намаляване на времепътуването, осигуряване на висока степен на безопасност на движението и достъпна среда за населението, включително за лица с намалена подвижност. Железопътната линия в участъка е приведена в съответствие с европейските стандарти и изискванията на техническите спецификации за оперативна съвместимост.

 

С реализацията на проекта ще се намалят експлоатационните разходи, ще се подобри качеството на предлаганите транспортни услуги и ще се повиши конкурентоспособността на железопътния транспорт и качеството на живот в региона. Стойността на изпълнените строително-монтажни дейности по договора е 69 504 965 лева без ДДС.

 

Договор № 5545/07.11.2016 г. с предмет: „Рехабилитация на железопътен участък Скутаре - Оризовосе финансира от Кохезионен фонд на ЕС, чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура"  2014 - 2020 г.

 

 
още от Новини

още от Страната