СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подписка за спасяване на дървета се събира в Пазарджик
 Facebook

Подписка за спасяване на дървета се събира в Пазарджик19.06.2017 / 18:00 - citybuild.bg

Поводът е, че на 20 юли стартира ремонт на бул. „Александър Стамболийски“.

 

Той ще обхване улицата от Т-образното кръстовище до Градската градина до кръстовището на „Лидл“. Според проекта на общината двата тротоара ще претърпят корекция, като от страната на „Пътно управление“ ще бъде намалена площтта за пешеходците и ще се изгради ново платно, а на противоположната страна ще бъдат изградени джобове за паркиране. Планът предвижда премахването на сега съществуващата растителност, тъй като тя пречи за създаването на площите за паркиране на автомобилите. Предвидено е засаждането на нови бързорастящи дървесни видове, които ще заменят премахнатите дървета, съобщи pzdnes.com.

 

 

Според екозащитниците обаче, има и друг вариант, при който може да бъде направен оглед на дърветата и те да бъдат спасени - ако са здрави и не представляват опасност за пешеходците. Те настояват планът да се преработи и отново да бъде представен на гражданите.

 

Нека не позволим да се повтори грозното унищожаване на цялата многогодишна зеленина по бул. „Цар Освободител (Руски)“, ул. „Константин Величков“, ул. „Кочо Честименски“, които сега са голи. Искаме проектът за ремонта да бъде преработен така, че съществуващите дървета да бъдат запазени и да бъдат посадени нови на празните места! Искаме преработеният проект да бъде подложен на широко обществено обсъждане, в удобно за гражданите неработно време, за което обсъждане живущите на бул. „Ал. Стамболийски“ и всички граждани на Пазарджик да бъдат надлежно уведомени“, се казва в подписката.

 

 
още от Новини

още от Страната