СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Подписват договора за изпълнение на водния проект за област Бургас
 Facebook

Подписват договора за изпълнение на водния проект за област Бургас03.06.2020 / 13:45 - CityBuild.bg

Проектът се финансира от оперативна програма „Околна среда".

 

Правителството прие решение, с което дава съгласие ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда" да подпише договор с „Водоснабдяване и канализация" ЕАД за изпълнение на „Интегриран воден проект за област Бургас". Проектът е на стойност приблизително 459 милиона лева, а отпуснатите безвъзмездно средства са близо 323 милиона лева.

 

С приетото решение става възможно стартиране на дейностите по реконструкция, рехабилитация на съществуващата ВиК инфраструктура и изграждане на нови системи и съоръжения в тринадесет агломерации с над 10 000 екв. ж. - Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец.

 

Проектът предвижда реконструкция на 158 км водопроводна и 22 км канализационна мрежа, както и изграждане на близо 7 км водопроводна и 73 км канализационна мрежа. Ще бъде изградена 1 нова пречиствателна станция за отпадъчни води, а други 3 ще бъдат реконструирани. Предвидена е и реконструкция на 2 пречиствателни станции за питейни води.

 

Допълнителният брой еквивалент жители с достъп до подобрено пречистване на отпадъчните води след проекта, както и общият товар на замърсяване, който се събира и третира в пълно съответствие с приложимото законодателство в следствие на проекта, ще бъде 324 566 екв. ж., а жителите с подобрено водоснабдяване ще бъдат 279 011.

 

 
още от Новини

още от Страната