СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Показаха проектите от конкурса за преустройство на Бившата казарма в Ловеч
 Facebook

Показаха проектите от конкурса за преустройство на Бившата казарма в Ловеч23.08.2019 / 10:40 - CityBuild.bg

Експозицията представя седемте участници, както и още два отстранени от конкурса проекта.

 

Изложба с проектите на участниците в конкурса за концепция за преустройство на Бившата казарма в парк беше открита вчера в местната изложбена зала „Вароша“ в Ловеч. Журито определи първа награда за конкурсния проект на „АДА – Агенция Дизайн и Архитектура“ АД – София. Студиото е проектант на Зона 2 и 4 в централната градска част на столицата, кито включват ул. "Граф Игнатиев" и зоната около храм-паметника "Св. Ал. Невски".

 

 

 

На второ място е „ИГП“ („Институт за градско планиране“) АД – гр. София.

 

 

На трето място е „АРХ ВИА 21“ ЕООД – гр. София.

 

 

Кметът Корнелия Маринова подчерта, че в Ловеч за първи път се организира подобен архитектурен конкурс и този нов опит ще бъде от голямо значение за общината. „За нас, ловчалиии, теренът на казармата е от изключително важно значение, необходимо бе мястото да се осмисли архитектурно и така да стане любимо място за отдих и спорт. Ние направихме продължително допитване до гражданите, имаше и обществено обсъждание. Мненията на гражданите са застъпени в представените концепции."

 

 

По време на церемонията класираните на първите три места подписаха договори с кмета на Община Ловеч. Документите са основание за изплащане на награди и поемане на ангажимент от страна на премираните участници към възложителя за последващо възлагане на проектирането, съобразно условията на конкурсната документация.

 

 

Останалите участници в конкурса са: „КАБАНО“ ООД – гр. Бургас, „АРХИТЕКТУРНО АТЕЛИЕ ВАРОША“ ООД – гр. Ловеч, „ЕКА СТУДИО“ ЕООД – гр. София, „ОБЕДИНЕНИЕ БНГП – 19“ – гр. София - Даниел Кораджийски, Велизар Велизаров, Николай Балабанов, Елена Ганевска и Марин Балабанов. Изложбата показва и два проекта на двама отстранени от конкурса участници. Те са съответно ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ - Швейцария, и „АРХ КУБ“ ООД. Изложбата може да се види в продължение на месец.

 

 

За реализация на преустройството на бившата казарма е необходимо да се осигури финансиране в размер на 7-8 млн. лева.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано