СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Покривна мембрана Atria Thermika
 Facebook

Покривна мембрана Atria Thermika02.07.2018 / 13:31 - CityBuild.bg

Тя дава по-висок комфорт в помещенията и гарантирана икономия на енергия за отопление/климатизация.

 

Покривната мембрана "Атриатермика" е изградена на базата на керамични вакуумни микросфери и специална терполимерна акрилна смола с изключително ниска термопроводимост. С подходящ грунд тя е идеална хидро- и топлоизолациа за покриви от бетон, поцинкована ламарина, стари асфалтови изолации, дървени покриви, навеси от поликарбонатни плоскости и др. "Атриатермика" е подходяща за покривите на: жилищни и административни сгради; големи магазини, заведения, изложбени зали; хотели; производствени сгради и складове; животновъдни ферми и складове за селскостопанска продукция.

 

 

Използването на "Атриатермика" покривна мембрана, особено в бял цвят, има следните основни предимства пред другите видове покривни хидроизолации:

 

1. През студените месеци: изключително ниската термопроводимост на "Атриатермика" образува т.н. топла стена, т.е. разделя студения атмосферен въздух от относително по-топлата повърхност на покривната конструкция, предотвратява разсейването на топлината от помещенията и по този начин води до значително намаляване на разходите за отопление. Това означава значителна икономия на  електроенергия за отопление на помещенията.

 

2. През топлите месеци: изключително високата светлоотразителна способност (93%) предотвратява затоплянето на покривната плоча, което води до значителна икономия на енергия за климатизация, а за помещения без климатизация - повишаване на комфорта в тях.

 

3. Предотвратява образуването на конденз и мухъл по таваните на помещенията на последния етаж.

 

4. По-дълъг експлоатационен период на покривната хидроизолация, благодарение на:

 

- висока устойчивост на атмосферни влияния като дъжд, сняг, солен морски въздух, озон и UV лъчи

 

- покритието запазва еластичността си и поема без напукване термичните разширения на покрива в много голям температурен диапазон - от -20 до +90°C

 

- много добра паропропускливост, която предпазва основата от деградация

 

- температурата на покривната конструкция се понижава, което предотвратява пукнатини под въздействие на термичните разширения

 

5. Повишава производителността на покривните фотоволтаични системи благодарение на високия коефициент на отразяване на слънчевите лъчи.

 

В заключение, всички тези предимства могат да се обобщат в следното: по-висок комфорт в обитаваните помещения и гарантирана икономия на енергия за отопление/климатизация.

 


 

В таблицата по-долу е дадено сравнение на Коефициента на термопроводимост и светлотразителната способност на Атриатермика и битумна хидроизолация:

 

 

Посочените в таблицата данни са доказателство за това, че бъдещето е на т.н. «БЕЛИ ПОКРИВИ», които намират все по-широко приложение в много страни по света.

 

"Атриатермика" покривна мембрана е изпитана в оторизирани европейски лаборатории и резултатите показват ефективността й.

 

Всички продукти от линията "Атритермика" са произведени в Италия. Гаранция за това е символът "Made in Italy".

 

Повече информация:

 

"Атри" ЕООД

1517, София

ул. "Проф. Беньо Цонев" 2 (ъгъла с бул. "Ботевградско шосе")

тел: 02/962 55 38; 0888 477 970

e-mail: info@atribg.com; atri@abv.bg 

FB: https://www.facebook.com/pages/ATRI-EOOD/150470718363097

 

 
още от Новини

още от Баш майстор