СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Polygraphia Office Center Фаза 2 в София беше открит официално
 Facebook

Polygraphia Office Center Фаза 2 в София беше открит официално15.05.2018 / 13:27 - CityBuild.bg

Днес беше представена и най-новата инвестиционна компания LION'S HEAD.

 

"Полиграфия Офис Център" в София на бул. „Цариградско шосе" е разположена в историческа сграда, чието име идва от миналото й като част от Полиграфическия комбинат "Димитър Благоев". Тя е преустроена по висок стандарт и открита през 2010 година. За по-малко от две години, след като отваря врати, успява да достигне пълна заетост чрез привличането на редица реномирани наематели.

 

 

Строежът на втората фаза стартира през юни 2016г. Допълнителните площи са изградени като нова сграда, която се намира на мястото на съборена стара. Сградата има шест етажа, повечето с площ по 1900 кв.м. Новата постройка е свързана със съществуващата с топла връзка.

 

 

Проектант на сградата е "Ателие Серафимов Архитекти". Проектирането следва правилна правоъгълна форма на офисите и широки отворени пространства, предоставящи гъвкави офис решения според нуждите на клиентите. „Полиграфия Офис Център Фаза 2" позволява разделяне на отделни офиси от приблизително 500 кв.м. до 2 000 кв.м.

 

 

 

"Полиграфия" разполага с ĸoнфepeнтeн цeнтъp зa 150 дyши, cъздaдeн c идeятa дa пpиeмa нe caмo бизнec cъбития, нo oбщecтвeни и ĸyлтypни мepoпpиятия, ĸaĸтo и гaлepийнo пpocтpaнcтвo, пoдxoдящo зa излoжби

 

"Полиграфия Офис Център Фаза 2" е бизнес комплекс по международните стандарти за сгради клас А и с характеристики за LEED Silver сертификат.

 

 

Светлата височина на проекта е 2.8 метра, налице е технология за пречистване на въздуха, „зелена" концепция на общите части, система за сигурност и професионално управление и поддръжка. 

 

 

Други критерии на наемателите, които "Полиграфия Офис Център" покрива, са високата категория oкабеляване, добрата вентилация и климатизация, резервираността на електрозахранването и възможността за разширение в същата сграда.

 

Снимки: Строителство София

 

На пресконференция днес, част от програмата по официалното откриване на Polygraphia Office Center, беше представена най-новата инвестиционна компания LION’S HEAD. Фокусът на дружеството е придобиването на сгради със знаково значение и дългосрочни наематели. Основните инвеститори в Lion's Head Investments са AG Capital и Old Mutual Property

 

Хайн Смит, член на Борда на директорите на Lion's Head Investments, Христо Илиев, председател на Борда на директорите на AG Capital и Lion's Head Investments и Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion's Head Investments.

 

На пресконференцията бяха обявени първите инвестиции на Lion's Head Investments - Polygraphia Office Center и Megapark в София и бизнес парк Oregon в Букурещ.

 

Христо Илиев, председател на Съвета на директорите на AGCapital:


"Радвам се, че успяхме да привлечем вниманието на инвеститор от мащаба на Old Mutual Property за създаването на Lion's Head Investments. Първата ни съвместна инвестиция - придобиването на Polygraphia Office Center,  e оценка за екипа на AG Capital при създаването и развитието на висококачествени офис проекти. След приключване на сделките за Megapark в София и Oregon Park в Букурещ портфолиото на Lion's Head ще включва 5 сгради на обща стойност  310 млн. евро. Компанията ще управлява 235 000 кв.м. първокласни офис площи. Имаме подкрепата на институционални инвеститори и амбициозна програма за разрастване в региона."

 

Хайн Смит, член на борда на директорите на Lion's Head:


"След повече от 30 години в сектора на недвижимите имоти и като инвестиционен директор на Old Mutual Property до 2017 г., се радвам, че съм част от управленския екип на Lion's Head Investments. България и Румъния, както и целият регион на Югоизточна Европа, имат своите значими преимущества - стабилен ръст на БВП, ниски данъци, атрактивен пазар на труда, фискална предпазливост. Дългогодишният опит на AG Capital, изградената регионална платформа на Групата и високото качество на проектите, с които стартираме, ми дават увереност за бъдещото успешно развитие на Lion's Head."

 

Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion's Head:


"Polygraphia Office Center е една от исторически ценните и значими сгради в София, която след мащабна реконструкция се превърна в модерен офис комплекс. След реализирането на Фаза 2 от разширяването, Polygraphia предлага 35 000 кв.м. модерно офис пространство в сърцето на София. Комплексът предлага и конферентен център за 150 души, като амбицията ни е той да се превърне в популярен бизнес, обществен и културен център. В нея работят приблизително 3000 души и се извършват мнoжество високотехнологични разработки в областта на Internet of Things, автомобилната и гейминг индустрии."

 

Megapark е забележителен офис проект с РЗП от 75 000 кв.м., разположен на ключовия булевард "Цариградско шосе" в непосредствена близост до един от най-успешните търговски молове. Самият той разполага с търговски площи и близо 500 парко места. Очаква се сделката да приключи след одобрение на Комисията за защита на конкуренцията.

 

Oregon Park е офис парк, разположен в северния бизнес район на Букурещ Floreasca Barbu Vacarescu, и се състои от три офис сгради Клас А. Две от тях (A и B) са завършени през 2016 година и напълно отдадени на международни инвеститори. Третата сграда е в процес на изграждане и ще бъде готова през 2019 г. Общата площ на трите сгради в парка ще бъде 125 000 кв.м. Проектът е удостоен с наградата за най-добра офис сграда на CEE Real Estate Quality Awards 2018.

 

Церемонията по откриването включваше културна програма с изпълнение на балерини от Националната опера и балет, както и изложба със съвременно изкуство на Сашо Стоицов

 

 
още от Новини

още от София