СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Пожароустойчивост за завода на „Одело Фарба България“ в Куклен
 Facebook

Пожароустойчивост за завода на „Одело Фарба България“ в Куклен04.10.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Сандвич панелите от „Технопанел“ са избрани за фасадата и преградните стени в обекта.

 

 

Високотехнологичен завод за производство на стопове на „Мерцедес" се изгражда в Куклен, част от Икономическа зона „Тракия". Турската компания „Одело Фарба Лайтинг Груп" чрез българския си клон "Одело Фарба България" строи на площ от 92 000 кв. м, като първият завод е върху 23 000 кв.м. Изпълнител на обекта е „Сиенит Строителна Група", а проектът е изготвен от екип на "Архитектурно дизайнерско студио".

 

 

Високите изисквания за пожароустойчивост налагат използването на панели със сърцевина от минерална вата (MW), която е негорим материал и предпазва от разпространение на пламъка при пожар. Влакната на ватата издържат без разтопяване на температури над 1 000 градуса, което ги превръща в идеална огнезащитна бариера.

 

 

Фасадата на сградата е с обща квадратура над 6000 кв. м. За изграждането й са използвани панели на „Технопанел" със сърцевина от MW и дебелина 120 мм - TFACE TT MW 120, в цвят по RAL 7035 (Light Grey) и RAL 7037 (Dusty Gray).  

 

 

Преградните стени са решени с панели 100 мм - TFACE TT MW 100, отново със сърцевина от минерална вата, в цвят по RAL 9002 (Grey White). Тяхната площ е приблизително 2000 кв. м. Поради високите изисквания за пожароустойчивост, фасадата е решена с панели с открит монтаж.

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор