СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Практичност, функционалност, чистота на формата - Dare Architects
 Facebook

Практичност, функционалност, чистота на формата - Dare Architects08.03.2019 / 10:28 - CityBuild.bg

Работата на студиото представиха арх. Станислав Станиславов и арх. Даниел Димитров на форума „Съвременни архитектурни практики в България“.

 

Водени сме от принципите, получени от досегашния ни опит - практичност, функционалност, чистота на формата. Като архитекти и дизайнери намираме професионален стимул в превръщането на концепцията в завършен висококачествен проект. Вярваме, че съчетанието от всичко това ще удовлетвори нашите клиенти и ще създаде по-добра архитектурна среда", казват от Dare Architects.

 

Студиото се занимава с концептуален дизайн - проучване и определянe на критериите на проекта, изграждане на концепция, съобразена с неговата визия и изискванията на клиентите, визуално представяне на идейна фаза. В инвестиционно проектиране студиото работи в усъвършенстване и развитие на дизайна и подготвяне на техническите и графични документи съгласно изискванията за изграждане на проекта. Архитектите използват BIM моделиране, което осигурява по-цялостен, интегриран подход за проектиране и строителство, предоставяйки възможността да се извършват симулации на идеи във виртуална среда.

 

Един от представените проекти на форума, оргнизиран от КАБ в рамките на Архитектурна-строителната седмица в ИЕЦ, беше реконструкция и пристрояване на вила във Виена от 1899г. в клиника St|Veitgasse /в сътрудничество с арх. Жолт Вишний-Хофман/. Сградата е проектирана миналата година. Целта е била да се запази фасадата с добавяне на деликатен обем отстрани на сградата.

 

 

Друг представен проект беше многофамилна жилищна сграда DR|Apartments в Драгалевци в София. Двата обема са свързани от стълбищна клетка. Сградата е проектирана миналата година. Разгънатата застроена площ е 1320 кв.м.

 

 

Проект на концептуална фаза е многофункционална сграда Bronx|River в Ню Йорк в САЩ.

 

 

От Dare Architects обичат и социалните инициативи - като участието им с инсталация миналата година в „КвАРТал Фестивал". Идеята беше „зелен остров" пред МОСВ, превръщайки автомобилно паркомясто в зона за отдих и релакс, припомняйки, че градът е преди всичко за хората, а не за техните автомобили.

 

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от АРТ