СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Правят уъркшоп за Столипиново в Пловдив
 Facebook

Правят уъркшоп за Столипиново в Пловдив09.09.2019 / 10:30 - CityBuild.bg

Проект “Изграждаме заедно” продължава с градска намеса в квартала през есента.

 

Дейностите в уъркшопа за квартал Столипиново в Пловдив са в два етапа: 12-15 септември и 03-06 октомври. Ще бъдат реализирани идеите за градски мебели, детски съоръжения и малки намеси при ул. “Крайна”, които са създадени по време на УЪРКШОП ЗА СТОЛИПИНОВО #1 Дизайн през юли. Ще бъдат боядисани съществуващите катерушки, ще бъдат изградени много дълга пейка, навес и арт инсталация. Ще се работи с метал, дърво, бетон – от грубата конструкция през фините детайли до артистичните декорации.

 

 

Как можем да „изграждаме заедно" ще покаже студио Ателие 3, зад което стоят архитектите Доника Георгиева, Мирослав Велков и Десислава Ковачева. Те организират редица намеси в градска среда и архитектурни работилници, които насочват вниманието към това какво означава да сме наистина „заедно" и да се учим един от друг.Едно от нещата, на които рядко обръщаме внимание, когато се говори за квартал Столипиново, е, че той е и място, където работят и развиват своята професия редица майстори на изделия и мебели от дърво, метал, стъкло и други. Заедно с тези майстори от Столипиново архитектите от Ателие 3 организират серия от отворени уъркшопи. Участници в тях са и самите жители на Столипиново, както и всеки, който иска да се включи в „изграждането заедно", да разгърне въображението си за алтернативна архитектура и да изпита и обогати уменията си с помощта на майсторите.


„Изграждаме заедно" е проект по идея на немските артисти Мартин Калтвасер и Майк Ронц. Организатор на проекта е Гьоте-институт България. Основни партньори: Ателие 3, Детска архитектурна работилница, Пловдив 2019. С подкрепата на Wilo Foundation.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно