СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Пречиствателна станция за отпадъчни води ще бъде изградена в Сандански
 Facebook

Пречиствателна станция за отпадъчни води ще бъде изградена в Сандански20.11.2020 / 16:28 - CityBuild.bg

ПУДООС одобри проекта и размера на безвъзмездното финансиране от 14 414 201 лв. с ДДС.

 

Пречиствателната станция за отпадъчни води ще бъде изградена в местността „Боруна", землището на град Сандански. Тя е проектирана за пречистване на всички отпадъчни и канализационни води на град Сандански, както и на село Поленица от съществуващата смесена /канализационни и дъждовни води/ система.

 

Техническите и екологични параметри на съоръжението отговарят на съвременните изисквания във ВиК отрасъла, като това ще създаде най-добрите и оптимални предпоставки за комплексно пречистване на отпадните води на гр. Сандански и с. Поленица през следващите десетилетия.

 

Автоматизираната технология и модерното управление на процесите по пречистване в нея, както и съвременното техническо оборудване на станцията, ще позволи технологична работа при висока енергийна ефективност и минимални разходи за поддръжка и персонал на съоръжението.

 

Чрез реализацията на значимия проект и изграждането на пречиствателната станция, община Сандански ще покрие критериите за екологичните норми на отпадъчните води, което несъмнено ще допринесе за по-чиста и благоустроена жизнена среда в региона. От друга страна, проектът ще създаде по-големи възможности за бъдещи инвестиции, свързани с техническата инфраструктура - реконструкция и подмяна на силно амортизираната водопроводна и канализационна мрежа в града.

 

 
още от Новини

още от Страната