СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предимствата на продукти Deko представиха на форум
 Facebook

Предимствата на продукти Deko представиха на форум29.05.2018 / 11:12 - CityBuild.bg

Акценти в презентацията бяха полиуретанова нано мазилка с фибри и декоративна подова настилка от естествени мраморни камъчета.

 

Продукти на "Оргахим" представи на конференцията „Инвестиции и строителство на жилищни сгради“ Милен Христов, експерт строителни решения. Акценти в презентацията бяха DEKO professional - полиуретанова нано мазилка с фибри, и DEKO di marmo - декоративна подова настилка от естествени мраморни камъчета, свързани с UV-устойчива епоксидна смола.

 

 

 

DEKO professional Полиуретанова нано мазилка с фибри В2 и D1.5 е предназначена за еднослойни защитни и декоративни покрития върху бетонни основи, гипскартон, гипсова шпакловка, циментови мазилки и шпакловки и др.

 

Полиуретановата нано мазилка с фибри В2 се използва за финишно покритие при изграждане на фасадна топлоизолационна система. Нейните свойства са: лесно се нанася и структурира; има отлично сцепление с основата; висока паропропускливост; ниска водопоглъщаемост; отлична устойчивост на механични въздействия; отлична устойчивост на неблагоприятни атмосферни влияния; висока устойчивост на цвета на UV лъчи. Полиуретанова нано мазилка с фибри формира защитно покритие, устойчиво на гъбички, плесен и бактерии, притежава уникален самопочистващ ефект, добра еластичност и устойчивост на стареене и миене.

 

 

 

 

Специалната настилка DEKO di marmo е иновация за българския пазар и има малко аналози в чужбина. Тя представлява декоративна подова настилка от естествени мраморни камъчета, свързани с UV-устойчива епоксидна смола. Покритието е с подчертани естетически, дрениращи, противохлъзгащи и звукопоглъщащи функции. Тя е без аналог на българския пазар и съчетава елегантността на италианския мрамор с функционалността на чистата епоксидна смола, като придава естествен стил и комфорт на зоните, в които е положена.

 

 

Съставът и външният вид на покритието го прави особено подходящо при изграждането на: алеи и велоалеи; тротоари; зони около фонтани и басейни; подходи към гаражи и паркинг зони; СПА центрове; изложбени зали и шоуруми; магазини и офиси; фоайета, входни пространстви и др.

 

 

 

DEKO di marmo се добива от естествен италиански мрамор, като всички камъчета са гладки и със заоблени ръбове, което придава приятно усещане при допир с настилката. Клиентите имат възможност за избор измежду 14 цвята, като те могат да се комбинират за достигането на множество различни естетически решения. Смолата, която се използва, подсилва естествения цвят на мраморните частици и им придава постоянен гланцов (мокър) ефект.

 

 

Според нуждите на клиента, настилката DEKO di marmo може да бъде с отворена или със затворена структура. При отворената структура, освен естетическата и противохлъзгащата функция, водеща е и дренажната способност на настилката. Този вариант е особено подходящ за приложения около басейни, алеи, фонтани, паркинг зони и др.

 

Затворената структура се получава чрез добавяне на допълнително количество прозрачна смола, което придава водоплътност на настилката (не позволява преминаването на течности). Това спомага за лесната и поддръжка и почистване, особено при разливи. При този вариант водеща е декоративната функция на настилка (търсена в заведения за обществено хранене: барове, ресторанти, кафенета, сладкарници и др.) И при двете структури покритието е и химически и механично устойчиво с противохлъзгащ ефект.

 

 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор