СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Председателят на УС на АПИ подаде оставка по искане на премиера
 Facebook

Председателят на УС на АПИ подаде оставка по искане на премиера09.01.2019 / 11:27 - CityBuild.bg

Оставката на инж. Светослав Глосов бе поискана във връзка с винетките и тол системата.

 

Министър-председателят Бойко Борисов е извикал тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол система. След разговора премиерът е поискал оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов, който я е подал пред министъра, съобщиха от МС.

 

По решение на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков през юни миналата година председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" стана инж. Светослав Глосов, който имаше два мандата като председател на Камарата на строителите в България, бе избран за почетен председател на КСБ и впоследствие номиниран от Камарата за член на УС на АПИ.

 

 

Припомняме, че първо Лазар Лазаров депозира оставката си като председател на АПИ през 2016г. Миналата година той беше разпитван за катастрофата край Своге, а през 2017г. - и за нередности при изграждането на Оризово-Димитровград. Заради инцидента на 05.02.2017 г. в тунел „Ечемишка" пък сменилият го инж. Дончо Атанасов беше "понижен" като член на УС на АПИ, но тогавашният регионален министър Николай Нанков /който пък подаде оставка заради катастрофата в Своге/ го остави начело на АПИ. През юни 2018г. Атанасов подаде молба за освобождаване като председател по здравословни причини, но остана член на УС на пътната агенция и в момента е "отговорник" по действията на АПИ по исканата от БСП независима експертиза на пътищата. В същото време Атанасов беше привлечен като обвиняем заедно с Лазар Лазаров и още 4 длъжностни лица от АПИ за това, че при условията на независимо съпричиняване са нарушили правилата за експлоатация на пътно съоръжение и по непредпазливост са причинили на смъртта на Е. Михайлова при инцидента в тунела.

 

В края на миналата седмица премиерът уволни други двама души от ръководството на АПИ и един от съветниците на регионалния министър заради проблемите при въвеждането на електронната винетка. Поредната искана оставка е на сегашния председател на УС на АПИ инж. Глосов.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано