СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ЕТЕМ представи проекта за иновации във фасадните решения InDeWaG
 Facebook

ЕТЕМ представи проекта за иновации във фасадните решения InDeWaG21.02.2019 / 11:26 - CityBuild.bg

Industrial Development of Water flow Glazing е разработвана нова фасадна система за нулево енергийни сгради (nZEB).

 

ЕТЕМ успешно се представи на „Европейски дни на индустрията", организирани от Европейската комисия в столицата на Европа - Брюксел. Събитието, което се проведе между  5-ти и 6-ти февруари, имаше за цел да покаже как промишлената политика на ЕС е от полза за европейските граждани и да дефинира бъдещите тенденции и работещи политики в различните отрасли.

 

На специално организирано изложение, част от „Европейски дни на индустрията", бяха показани най-интересните и иновативни проекти, финансирани по програмите на Европейската комисия. На ключово място беше представен проектът за иновации във фасадните решения - InDeWaG, в който водеща роля играe екипът на ETEM.

 

ETEM участва в консорциума на InDeWaG (Industrial Development of Water flow Glazing), в който редица университети и изследователски институти от страни като Германия, Испания и България обединяват усилията си заедно с индустриалните партньори от тези държави, за да развият в промишлен мащаб нова фасадна система за нулево енергийни сгради (nZEB). Идеята на проекта InDeWaG е да се намалят значително разходите за поддръжка, тъй като подобен вид сгради ще се окажат крайно необходими до края на 2020 година.

 

 

InDeWaG е иновативна разработка в сферата на фасадното проектиране и цели създаването на стъклопакет с циркулиращ воден поток, вложен в системи за елементни фасадни и преградни стени. „Водните стъклопакети" ще се използват за фасадна система и вътрешни преградни стени, като по този начин ще се намалят разходите за отопление, вентилация и климатизация.

 

 

В  21-ви век пред човечеството стои предизвикателството на глобалните климатични промени, които изискват устойчиво строителство и изцяло нов облик на градската среда. Днес има нарастваща нужда от решения, които да са приложими в бъдещи проекти и да се изграждат сгради, осигуряващи не само по-високо качество на живот на обитателите, но и хармония с околната среда. В този контекст фасадите са привилегированите компоненти на сградите, които могат да предложат решения. Именно такова високо технологично решение е InDeWaG.

 

Проектът InDeWaG впечатли посетителите на събитието, което събра повече от 1 800 участника - представители от различни промишлени отрасли, националните и регионални власти, синдикати. „Европейските дни на индустрията" включваше с конференции на високо равнище, покриващи водещите в сферата теми за устойчивост, глобализация, иновации и глобализация.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор