СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Представят книгата "Те, Рододендроните" от Мирослав Енев
 Facebook

Представят книгата "Те, Рододендроните" от Мирослав Енев19.04.2018 / 11:22 - CityBuild.bg

Събитието е в рамките на Landscape Architecture Week 2018 от 23 до 27 април.

 

Книгата разказва история за онези, непознатите цветя. Целта на автора е както да запознае читателя с удивителната им красота, така и да разбули тайните около тяхното отглеждане. В сравнение с повечето други растения, рододендроните имат нужда от специални грижи. Вероятно повечето от вас вече са разбрали това.


Мирослав Енев описва своя практически опит със споменатите растения, които отглежда от дете. Зад всяка една своя дума той застава с името си.

 

 

Мирослав Енев е завършил биология в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Специализирал е орнитология. Години наред се е занимавал с дъждосвирцовите птици (Charadriiformes). Работил е много време в резерват "Атанасовско езеро" край Бургас. Ботаниката, озеленяването и декоративните растенията са негово хоби. Това свое хоби той превръща в професия през 1995 година.

 

Мирослав е имал много учители по биология и всички те са изиграли огромна роля в неговия живот. Към някои от тях той храни особено уважение и благодарност. Единият е Любомир Профиров, въвел Миро в орнитологията от ранна детска възраст. Вторият е един от патриарсите на българската орнитология - Таню Мичев. Други не са орнитолози. Това са Рахил Меламед, Мария Христова, както и ботаниците доц. Елена Чакалова и световно известният професор Димитър Делипавлов, който е и агроном.

 

Представянето ще се състои на 23 април от 10:30 часа в Лесотехническия университет в София.

 

 

 

 

 

 


 

 
още от Новини

още от Любопитно