СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Представят книгата „Външни комбинирани топлоизолационни системи (ETICS)“
 Facebook

Представят книгата „Външни комбинирани топлоизолационни системи (ETICS)“06.11.2019 / 11:48 - CityBuild.bg

Автор е д-р инж. арх. Петар Ноколовски - Скопие.

 

 

Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) представя книгата "Външни комбинирани топлоизолационни системи (Etics)" утре от 10.00 ч. в заседателна зала на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ - гр. София, бул. "Хр. Смирненски" 1  /вход откъм бул. "Драган Цанков"/. Кратко представяне ще направят проф. д-р. инж. Димитър Назърски - УАСГ, проф. д-р. инж. Пламен Чобанов - УАСГ, доц. д-р арх. Стоянка Иванова и инж. Бойко Пенев - "Ксела България". Д-р инж. арх. Петар Николовски ще изнесе презентация върху съдържанието.

 

В книгата се разглежда актуалната тема за енергийната ефективност. Кое гарантира постигането й, дълготрайност и добра визия на фасадата, както и комфорт на обитаване? Правилният избор на система, качеството на продуктите, които са част от системата, както и качеството на изпълнението, при спазване на всички инструкции относно последователността на дейностите по изграждане на системата. Изданието е събрало в себе си дългогодишния опит на автора при работа с комбинирани външни топлоизолационни системи и  обхваща темите: общо за ETICS; видове системи за външна топлоизолация на фасадни стени; ETICS с топлоизолационен слой от пенополистирен; устойчивост на ETICS при пожарно въздействие; топлинни мостове; икономически аспекти на мерките за подобряване на енергийната ефективност на сгради.

 

Д-р инж. арх. Петар Николовски е гост-преподавател на Факултетите по архитектура при университетите МИТ и ФОН в Скопие. Автор е на поредица от статии и десет книги в областта на енергийната ефективност в строителството, посветени на: строителната физика (в т.ч. учебник по строителна физика за студенти по архитектура); практическото приложение на стандартите ISO и EN, свързани с енергийните характеристики на сградите; проектирането на нискоенергийни и пасивни сгради; използването на слънчевата енергия; топлинните мостове в сградната обвивка (в т.ч. и Каталог на топлинните мостове). Той е един от тримата автори на македонския "Правилник за енергийни характеристики на сградите".

 

Входът е свободен след предварителна регистрация.

Ако желаете да участвате, моля регистрирайте се чрез електронната форма тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор