СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Представиха пред граждани ПУП-ове на „Требич юг“ и „Требич югозапад“
 Facebook

Представиха пред граждани ПУП-ове на „Требич юг“ и „Требич югозапад“27.01.2017 / 09:30 - citybuild.bg

Планираните водопреносна и канализационна мрежа предизвикаха най-остри възражения.

 

В сряда кметът на район „Надежда" инж. Димитър Димов представи подробните устройствени планове по чл 16 от Закона за устройство на територията „Требич юг" и „Требич югозапад" пред жители на Требич. На срещата присъстваха и проектанти от консорциум „Урбан груп", изготвили проектите за превръщането на Требич в градска зона. 

 

 

Десетки собственици задаваха конкретни въпроси на проектантите за своите собствени имоти и публичната собственост, за която са отнети не повече от 20% от частните имоти. Подробните устройствени планове са изработени, като са спазени разпоредбите на чл. 16 от Закона за устройство на територията и са отнети части от имотите, за да се изгради обществената инфраструктура, така че всеки имот да има излаз на улица и да е снабден с вода и канал.

 

 

Планираните водопреносна и канализационна мрежа предизвикаха най-остри възражения. Недоволства имаше и от предложената улична мрежа. Чуха се и обвинения, че всичко вече е решено и че хората от Требич са изправени пред свършен факт.

 

 

Инж. Димов обясни, че това е представяне на предварителни планове, по които хората имат възможност да възразяват. Той продиктува координатите на проектантите и призова хората да отидат на място и заедно с експертите да изработят оптималния вариант на плановете на Требич.

 

 

Решено бе следващата среща за обсъждане на плановете да е след месец. След обявяването им в Държавен вестник могат да се правят официални обжалвания, обясни инж. Димов.

 

 
още от Новини

още от София