СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Представиха идейния проект за новия стадион „Панайот Волов“ в Шумен
 Facebook

Представиха идейния проект за новия стадион „Панайот Волов“ в Шумен16.09.2019 / 11:28 - CityBuild.bg

Проектът е на архитектурното студио „Атек-ВД“, което проектира и многофункционалата зала „Арена Шумен“.

 

 

Градският стадион „Панайот Волов“ в Шумен ще бъде изцяло обновен - това предвижда идейният проект за реконструкция на съоръжението. Той беше представен на 13 септември в сесийната зала на общината пред общинското ръководство, представители на спортните клубове, на бизнеса и журналисти.

 

 

Новият стадион ще бъде с капацитет от 12 870 места, а финансирането ще бъде осигурено от държавния бюджет. Имам уверението и обещанието на на министър-председателя Бойко Борисов, че средства ще бъдат осигурени от Министерския съвет, единствено за подновяването на терена е възможно да бъде отпуснато финансиране от Българския футболен съюз, съобщи кметът Любомир Христов.

 

 

 

 

По думите на архитект Калоян Колев от студио „Атек“ източната и западната трибуна на съоръжението ще бъдат съборени и изградени отново, тъй като са в окаяно състояние. Северната трибуна също е в лошо състояние и ще бъде основно ремонтирана. От юг се предвижда да има обслужваща сграда с търговски помещения. От изток на мястото на колодрума ще се обособи наземен паркинг. Теренът на стадиона също ще бъде обновен, както и пистата по лека атлетика. Ще бъдат изградени тренировъчна зала и пешеходен надлез – пасарелка за по-голямо удобство на гражданите.

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от Страната