СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Представиха проект за археологическия комплекс Состра в Троян
 Facebook

Представиха проект за археологическия комплекс Состра в Троян12.07.2019 / 16:27 - CityBuild.bg

Той включва реставрация, експониране и социализация на римски кастел и римска крайпътна станция.

 

Археологически комплекс СОСТРА е архитектурно-строителен паметник с категория „национално значение“ и е част от туристически комплекс на общината. В непосредствена близост до обекта се намира общински имот с отреждане „За посетителски център, обществено обслужване и паркинг“. Община Троян стартира проект за реставрация, консервация и опазване на обектите, както и за изграждане на допълнителна техническа инфраструктура в района на атракцията (посетителски център, паркинг и др.) и инвестиции в търговски зони и заведения за обществено хранене, места за настаняване, и други върху общинския имот.

 

 

Община Троян подготви техническо задание за проектиране за обект “Археологически комплекс Состра – реставрация, експониране и социализация на римски кастел и римска крайпътна станция – I етап“, обхващащо: идеен проект за пътна връзка, паркинг, посетителски център и мотел с ресторант, както и технически проект за консервационно-реставрационните работи по разкритите археологически структури.

 

 

За проекта са необходими значителни средства, затова общината започна проучване на възможностите за реализация чрез „Региони в растеж“ и представи проекта на публично обсъждане на 4 юли.

 

Снимка: troyanexpress.com

 

 
още от Новини

още от Страната