СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предстои еднодневен онлайн семинар "Пасивни сгради"
 Facebook

Предстои еднодневен онлайн семинар "Пасивни сгради"10.04.2020 / 10:26 - CityBuild.bg

По време на събитието ще се запознаете с основните предимства на стандарта.

 

В Пасивната сграда се постига до 90% икономия от енергията, необходима за отопление и охлаждане в сравнение с конвенционалните стандартни сгради и 75% икономия от енергията в сравнение със сгради ново строителство. Пасивната сграда използва ефективно слънчевата енергия, както и енергията от вътрешните топлинни източници и прави излишна нуждата от конвенционални отоплителни системи.

 

Основните теми, които ще бъдат разгледани по време на семинара, са: основни критерии за пасивни сгради; непрозрачна сградна обвивка; прозрачна сградна обвивка; постигане на въздухонепроницаемост на сградата; видове термомостове и как да проектираме без термомостове; принципи на вентилацията при пасивните сгради и видове вентилационни системи; отопление и охлаждане в пасивната сграда; икономическа рентабилност; примери от България.

 

Семинарът е подходящ и за всички, които желаят да се запознаят по-подробно с пасивните и нискоенергийни сгради. Датата е 25 април, а часът - от 09:00 до 17.30 ч. По време на семинара ще може да задавате въпроси, а след него ще получите сертификат за участие.

 

Местата за участие в онлайн семинара са ограничени до 15 участника. Семинарът ще се проведе на български език. Повече информация за обучението може да откриете тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор