СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предстои обучение "Сертифициран строителен специалист за пасивни сгради"
 Facebook

Предстои обучение "Сертифициран строителен специалист за пасивни сгради"08.01.2018 / 12:29 - CityBuild.bg

То ще се проведе на 15 и 16 февруари в УАСГ - в Център за образователни проучвания.

 

Организатор на обучението е ЕнЕфект, а лектори са арх. Милан Рашевски и инж. Александър Станков, сертифициран проектант на пасивни сгради. Курсът е с продължителност два дни (16 часа) и се провежда по официалната програма на Институт Пасивна къща - Германия. При желание завършилите курса могат да се явят на изпит "Сертифициран строителен специалист за пасивни сгради" (първа дата: 24 февруари 2018 г.) за придобиване на международно признатия сертификат.

Курсистите се запознават с принципите на пасивната къща и строителните процеси, както и разглеждат нейната икономическа ефективност. След основополагащите лекции възможностите за специализация са в две дисциплини - „Сградна обвивка" и „Сградни системи". В първата се разглеждат по-подробно сградната обвивка, компонентите и топлинните мостове, а във втората съответно вентилацията, отоплението и охлаждането в пасивната сграда.

При желание и след успешно полагане на изпита, курсистите получават сертификат „Сертифициран строителен специалист за пасивни сгради" от Института Пасивна къща в Германия и се включват в официалния списък на „Сертифицираните строителни специалисти за пасивни сгради", който дава достъп на всички участници в строителния процес до информация за квалифицирани строители и фирми по всяко време.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор