СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предстои първо издание на конкурса SHARE Future Projects Awards
 Facebook

Предстои първо издание на конкурса SHARE Future Projects Awards14.02.2020 / 13:20 - CityBuild.bg

Той стартира в рамките на четвъртото издание на архитектурната конференция SHARE Sofia.

 

 

Четвърто издание на SHARE Sofia

 

SHARE е професионално международно събитие за архитекти и инженери, организирано от  2008 година насам. Добре дефинираната концепция на всяко издание, както и разнообразната програма и високият интерес на аудиторията допринасят конференциите на SHARE да имат все по-голям обхват.    

 

SHARE Sofia 2020 се организира от Pro Event Cultural Association (Румъния) в партньорство с Камарата на архитектите в България. Четвъртото издание отново ще предложи интересни презентации на известни лектори. Очаква се гостите на конференцията да бъдат над 350 души. Акценти в тазгодишното събитие ще бъдат над 40 лекции и презентации, изложба на архитектурни решения, продукти и услуги, както и международен дебат „Трансформиране на света чрез архитектура".

 

На този етап лекторите, потвърдили присъствието си на SHARE Sofia 2020, са: арх. Дитмар Иберле - основател на Baumschlager Eberle (Австрия); арх. Етан Кимел - основател на Kimmel-Eshkolot Architects (Израел); арх. Франц Ван Вюре - директор на UNstudio (Нидерландия); арх. Роланд Бехман - партньор във Werner Sobek (Германия), арх. Крис Чърчман - съосновател на Churchman Thornhill Finch (Великобритания).

 

Повече информация за SHARE Sofia 2020 на 24 март в НДК може да намерите тук.

 

 

Първо издание на SHARE Future Projects Awards

 

Наградите са инициирани и организирани от Pro Event Association и Камарата на архитектите в България и са създадени, за да представят и популяризират постиженията в областта на архитектурата и строителството в Централна и Източна Европа. SHARE Future Project Awards имат за цел да хвърлят светлина върху все още нереализирани и незавършени проекти. Регистрацията е до 9 март.

 

Наградите са насочени към триото архитект, изпълнител и инвеститор и включват 3 етапа на оценка. Първият е подбор на проекти на национално ниво. Комисията ще ги оцени въз основа на социалното, културното и икономическото въздействие върху качеството на живота в допълнение към естетическите и техническите критерии и ще състави списък с кандидати. Избраните проекти влизат във втория етап на конкурса, в който по двама представители на фирмата, подала проекта, ще го представят публично пред международно жури на SHARE Sofia 2020 на 24 март. Журито ще оцени презентациите и ще избере тези проекти, които ще влязат в надпреварата за международен победител в конкурса. Наградата ще бъде присъдена по време на SHARE Bucharest European Festival през ноември.

 

Вижте цялата информация за конкурса тук.

 

*Очаквайте подробности за лекторите и програмата на SHARE Sofia 2020.

 

 
още от Новини

още от АРТ