СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предстои ремонт в гимназията в Гулянци с европейско финансиране
 Facebook

Предстои ремонт в гимназията в Гулянци с европейско финансиране18.01.2019 / 11:30 - CityBuild.bg

Асфалтирани са общински пътища и вече има финансиране за последните останали отсечки.

 

В проекта за бюджет за ремонт и настилане на улици са отделени 194 000 лева. Отделно са заложени 70 300 лева за ремонт на улиците покрай училището в с. Милковица, тъй като придвижването по тях на училищните автобуси вече е почти невъзможно. На обща стойност 1 582 420 лева ще бъде извършена рехабилитация и на четири улици в град Гулянци и село Брест. Община Гулянци ще кандидатства по програма „Красива България” за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на медицинския център в град Гулянци.

 

Заложени са още: въвеждане на автоматизирана система за управление на уличното осветление; изграждане на сондаж за вода в с. Сомовит; закупуване на машина за почистване на улици, специализиран автомобил за доброволните формирования, малки снегорини за кметствата и училищата, както и трактор за нуждите на кметствата Шияково и Ленково. За поддържане на дейностите по чистотата са планирани 500 035 лева, за осветление на населените места - 158 708 лв.

 

Кметът на общината Лъчезар Яков определи бюджета като добре обмислен и балансиран. Предстои той да бъде гласуван от Общинския съвет.

 

 
още от Новини

още от Страната