СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предстои ремонт на тунелите на път Е-85 на входа на Велико Търново
 Facebook

Предстои ремонт на тунелите на път Е-85 на входа на Велико Търново23.02.2021 / 18:00 - CityBuild.bg

Областното пътно управление ще представи задание за технически проект за ремонт на двата тунела и на мостово съоръжение над р. Янтра.

 

Предстои ремонт на тунелите „Велчова завера" и „Боруна" на път Е-85 на входа на Велико Търново. Това става ясно от писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на въпрос от народен представител за състоянието на съоръженията и входа от северната част по ул. „Опълченска".

 

Министърът информира вчера, че за целта със заповед от 12.01.2021 г. Агенция „Пътна инфраструктура" е упълномощила директора на Областно пътно управление - Велико Търново да изготви и представи за утвърждаване задание за изготвяне на технически проект за ремонт на двата тунела и на мостово съоръжение над р. Янтра. Директорът на ОПУ - Велико Търново трябва да предприеме и необходимите действия за провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнител на проектирането и за изготвяне на Комплексен доклад за оценка за съответствието с основните изискания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна" за проекта. Поръчките ще бъдат обезпечени финансово от Агенция „Пътна инфраструктура".

 

Служителите на Областното пътно управление следят състоянието на тунелите ежедневно, посочва още министърът. При установяване на нередности незабавно се прилага обрушване на нестабилни части от облицовката и ледени висулки през зимата, въвеждане на ограничения на скоростта и изпреварването в тунелите и подходите към тях. Постоянно се поддържа вертикалната сигнализация, извършва се почистване на настилката и се обновява хоризонталната маркировка. Редовно се премахва растителността на входовете на съоръженията.

 

 
още от Новини

още от Страната