СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предстои среща на главните архитекти и експертите по устройствено планиране
 Facebook

Предстои среща на главните архитекти и експертите по устройствено планиране16.04.2019 / 15:30 - CityBuild.bg

Те ще дискутират проблеми от ежедневната си работа с Централната власт и институциите.

 

От 17 до 19 април ще се проведе Осмата национална среща на главните архитекти и експертите по устройствено планиране от общините. Форумът се организира с подкрепата и съдействието на Столична община, която се кандидатира и бе избрана за домакин.

 

В събитието се включват широк кръг представители на експертите по устройствено планиране и инвестиционно проектиране от общините: главни архитекти, заместник-кметове, общински съветници от ресорните комисии в общинските съвети.

 

Целта на този основен експертен форум от годишния календар на събитията на Националното сдружение на общините в Република България е да се очертаят и подложат на дискусия наболелите проблеми от ежедневната работа на общинските експерти и в конструктивен диалог с представители на Централната власт и институциите, имащи отношение към тяхната работа, да се потърсят възможните работещи решения по повдигнатите казуси.

 

В програмата от Срещата е предвидено да бъдат дискутирани и основни стъпки и правила за успешното провеждане на публично обсъждане. Ще бъде разгледана и темата, свързана с ползите от внедряването на ГИС в общините, а също така и промените в ЗУТ - за кого се намалява и за кого се увеличава административната тежест?

 

Във втория ден ще се обърне внимание на нарастващата нужда на аудиторията да дискутира директно и открито важните въпроси и предизвикателства пред подобряването на контрола върху строителството и взаимодействието между ДНСК, общините и строителния надзор.

 

Програмата в рамките на третия ден предвижда да се обсъжда АПК за архитекти - отговорности, ангажименти и санкции, свързани с прилагане на ЗУТ и практиката на ВАС по прилагането на ЗУТ.

 

Неизменна част от събитието е и превърналото се в традиция представяне на общината-домакин с организирано посещение на архитектурни и културни обекти на Столична община.

 

*През първия ден от 14.00 часа презентация ще направи компания Semmelrock Stein + Design. Темата е "Подобряване и благоустрояване на жизнената среда – мястото и ролята на бизнеса: Модерни и екологични решения от ЗЕМЕЛРОК за съвременна градска среда".

 

Програма

 

 
още от Новини

още от Страната