СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране
 Facebook

Предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране13.01.2020 / 18:00 - CityBuild.bg

AdditiveDays ще се проведе под мотото “Beyond the hype” от 20 до 23 февруари.

 

 

Целта на балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays е да представи най-доброто и най-новото от света на 3D технологиите, да даде равен достъп до иновациите на всички заинтересувани и да проправи пътя на технологията на нашия пазар. Конференцията е насочена както към представители на бизнеса, научните и образователни среди, с цел създаване на среда за колаборации и обмяна на опит, но и към масовата аудитория, за да отговори на всички въпроси свързани с приложенията и ползите от технологията.

 

С второто издание на конференцията организаторите искат да наблегнат и на темата за устойчивостта и да разкажат защо реално „добавянето" като процес и технология означава намаляване и оптимизация на текущите процеси.

 

Additive Days 2020 ще се проведе в София Тех Парк и включва 4 модула. Конферентната част ще се проведе на 21 и 22 февруари ще представи лектори от цял свят, които ще запознаят аудиторията с различни аспекти на 3D принтирането - от приложенията в медицината, пред тенденциите за бъдещето и ползите за устойчивото развитие и още много интересни теми. Специални работилници ще се провеждат от 21 до 23 февруари, като ще дадат шанс на всеки, който желае, да се докосне до технологията, а изложбата ще представи интересни проекти от цял свят.

 

Не на последно място, конференцията дава възможност на представители на бизнеса да обменят опит и контакти на експо зоната, където ще бъдат представени най-големите компании в страната и водещи компании от чужбина, които утилизират 3D технологиите.

 

Организаторите вече представиха първото световно име, което ще се включи в конференцията с панел, посветен на тенденциите в адитивното производство. Това е Алкаиос Борниас Варотсис - водещ експерт в областта на развойната дейност в 3D принтирането. Той има докторска степен по Адитивно производство от Университета Лофбъро във Великобритания, а в момента е консултант на свободна практика, обучаващ малки и средни предприятия относно ползите и предимствата на 3D принтирането.

 

Очаквайте скоро още информация относно програмата, лекторите и темите, които ще можете да чуете на Additive Days 2020 - на www.additivedays.com или във Фейсбук. А дотогава не пропускайте да се регистрирате безплатно тук. *Ако сте направили резервация за старите дати през 2019г., то тя е валидна и за февруари.

 

През 2018г. се проведе първото издание на Additive Days, което бе посетено от над 400 души, с разнообразен профил - от фенове на технологиите и любители студенти, до представители на бизнеса и мениджъри на високо ниво, инженери и дизайнери, хора от сферата на образованието. Амбицията на Additive Days е да продължи да се развива като форум, отворен за всички, които се вълнуват от 3D технологиите.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор