СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Предвижда се изготвяне на технически проект за Крайдунавския парк във Видин
 Facebook

Предвижда се изготвяне на технически проект за Крайдунавския парк във Видин21.01.2020 / 18:00 - CityBuild.bg

Друг основен приоритет на общината е изграждане на подходите на новостроящата се магистрала Видин-Ботевград.

 

В новия бюджет се предвижда изготвяне на технически проект за Крайдунавския парк с нови алеи и осветление, поливна система, детски площадки, указателни табели. Крайдунавският парк се простира край брега на река Дунав. На територията му са разположени театъра, джамията и библиотеката на Пазвантоглу, турската поща, Римската крепостна стена, няколко паметника и други забележителности.

 

Бюджетът на община Видин трябва да реши основните проблеми на града, като се започне от изграждане на подходите на новостроящата се магистрала Видин-Ботевград и се стигне до облагородяването на кварталите и населените места. Заложени са средства в размер на 170 000 лв., част от които са за изготвяне на Общ устройствен план на общината.

 

Целевата субсидия за капиталови разходи е в размер на 1 275 300 лева, в т.ч. за изграждане и основен ремонт на общински пътища. Предвидено е асфалтиране на междублокови пространства, на подходите от надлеза към стария и новия гробищни паркове във Видин, саниране и основни ремонти на училищни сгради, подмяна на седалки и поставяне на енергоспестяващо осветление за спортна зала „Фестивална" и др.               

 

В сумата от 170 000 лв. е заложен и проект за енергийно обследване на уличното осветление в цялата община. Очакванията са да бъде реализирана годишна икономия на електричество на около 200 000 лв. годишно, които ще бъдат насочени за други общински услуги - като спортни и културни мероприятия. Включени са и средства за технически проекти, обследване и паспортизация на спортни обекти и съоръжения.

 

Подготвя се окончателният бюджет за 2020 г.

 

 
още от Новини

още от Страната