СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Премахват неработещия фонтан на бул. "Витоша" в София
 Facebook

Премахват неработещия фонтан на бул. "Витоша" в София18.05.2020 / 13:31 - CityBuild.bg

На мястото ще се постави настилка като на пешеходната зона.

 

 

Започна премахването на неработещия фонтан в пешеходната зона на булевард "Витоша" в София. Той не изпълни предназначението си и се превърна в пързалка за най-малките. Фонтанът струваше на общинския бюджет 17 000 лева преди 7 години.  

 

 

Фонтанът на кръстовището на „Витоша" и „Парчевич" ще бъде заличен и след като се премахне, там ще се постави настилка като на цялата пешеходна зона, съобщиха от Столична община.

 

 

За алтернатива на мястото бяха дадени предложения от студенти на НХА, но не бяха реализирани. След това беше предвидено на мястото да има релефна мозайка, която да изобразява планината Витоша. Картата от гранитогрес и гранитни плочи с размер 7,5 на 7,5 метра е по проект на проф. Боян Добрев, който съживи една от стените във фоайето на Клиниката по детска хирургия в "Пирогов" и създаде и светещата арт инсталация Колелата на времето в залата на обновената Централна жп гара София.

 

 

Проектът за планината Витоша на проф. Добрев мина на обществено обсъждане. Той ще се реализира, но на друго място, уточниха от Столична община.

 

 
още от Новини

още от София